Frikasse med svinekød, frisk kørvel, nye urter og asparges
Hovedingrediens : Svinekød - Skinkekød i tern Fedtfattig opskrift Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Sæt skinketernene over i en gryde med koldt vand og giv dem et opkog. Hæld kødet op i et dørslag og skyl det i koldt vand. Sæt det over i en ren gryde med 2 l. kogende vand. Tilsæt salt, gulerod og løg i stykker samt hel peber. Lad kødet koge ved svag varme under låg i ca 60 minutter, til kødet er mørt.
Imens ordnes de nye urter: Skrub gulerødderne, befri dem for top og del dem evt. i halve (hvis de er lange). Del blomkålen i buketter. Skær de nederste 1-2 cm af de grønne asparges, og skær dem i 5 cm lange stykker. Kassér urterne i suppen og hæld suppen op i et målebæger. Sauce: Smelt smør i en gryde og rør melet i. Spæd med ¾ l suppe. Lad saucen koge igennem og si den over kødet. Tilsæt gulerødder, blomkål og lad retten koge ved svag varme under låg ca. 5 minutter. Tilsæt asparges og lad dem koge med i yderligere 5 minutter. Vend friskhakket kørvel i retten og smag til med salt og peber. Servér med nye kogte kartofler. |
|
Opskriften er vist 62371 gange,
og udskrevet 4777 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.2 (26 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2009-07-04 20:16:57 Det er nemmere at styre grøntsagerne, hvornår de er møre ved at koge dem ved siden af i saltet vand til de er møre, dryppe dem af og tilsætte dem saucen sammen med det møre kød. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne