Cassata

Cassata, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.Ricotta, friskost
75 g.flormelis
0.5 vaniljestang
1 appelsin revet skal og saft
50 g.mørk revet chokolade
250 g.blandet kandiseret frugt (appelsin, ananas, kirsebær)
2.5 dl.frisklavet kaffe
1.2 dl.rom
24 Savoiardi kiks
 
 Pynt:
 Garniumblade
 
Opskrift:
Brug en rund springform ca. 20 cm med film i bund og sider. Kom Ricottaen i en skål. Sigt flormelis i og tilsæt vaniljen ved at skrabe vaniljestangen indeni. Rør appelsinskaller og saft i til det er blankt. Derefter rører chokoladen i.

Skær de kandiserede frugter i små stykker og rør dem i blandingen sammen med chokoladen.

Bland kaffe og rom i en skål. Dyp hver kiks i kaffeblandingen og læg dem i bunden af formen. Når bunden er dækket, halveres resten af kiksene, dyppes i kaffeblandingen og placeres langs formens sider.

Hæld casatablandingen i formen og glat overfladen. Dækkes med klar film. Sæt en tallerken ovenpå, som passer i formen. Brug en pose mel eller sukker til at holde tallerkenen nede. Formen placeres koldt natten over.

Vendes ud af formen og filmen tages af. Serveres i trekanter med Graniumblade og flormelis.





karakterer:
Opskriften er vist 21105 gange,
og udskrevet 250 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-04-03 23:42:14
ricotta er ost,