Oste Fondue
Hovedingrediens : Oste - Diverse oste Oprindelsesland : Schweiz Indsendt : Red : |
|
|
Gnid indersiden af en caqueelon ( traditionel fondue gryde) med hvidløg. Man kan også hakke hvidløget fint og komme det i gryden.
Bland majs stivelse eller kartoffelmel med 2 spsk af vinen i en lille skål. Stilles til side. Hæld resten af vinen i gryden. Opvarm vinen meget langsomt. Tilsæt osten i skiver eller revet og fortsæt med at opvarme blandingen. Rør, til osten begynder at smelte og væsken bobler. Rør langsom majs stivelsen eller kartoffelmelet i, derpå kommes resten af osten i, lidt ad gangen. Tilsæt Kirsch og peber. Sæt fonduegryden over et fyrfadslys på bordet sammen med brødterninger til dypning. Tips: I Schweitz vil osteblandingen bestå af Emmentaler, Gruyere og Appenzeller eller raclette, mens man i Fankrig foretrækker Comte eller Beaufort. Der kan også bruges 1/3 Danbo eller Samsø. |
|
Opskriften er vist 31696 gange,
og udskrevet 502 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (11 stemmer) |
|
Kommentarer Cille - 2008-12-30 12:48:22 Vi dyppede grønt i osten som bladselleri og gullerøder, det var utroligt godt. anonym - 2005-01-01 01:01:01 giv små pillekartofler til Helle - 2005-01-01 01:01:01 Man kan med fordel spise små syltede løg eller agurker til, så bliver det ikke så fedt. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne