|
600 |
gram |
Svinemørbrad, afpudset600 gram Svinemørbrad, afpudset
|
2 |
|
Løg, pillet vægt2 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
|
2 |
|
Porre, renset vægt2 Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.
1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
|
2 |
fed |
Hvidløg2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
|
3 |
tsk. |
Pikant flødeost med løg og krydderurter3 tsk. Pikant flødeost med løg og krydderurter 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 bakke/pakke/bæger vejer 200 gram
|
1 |
|
Rød peberfrugt1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
|
1 |
|
Grøn peberfrugt1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
|
3 |
dl. |
Rødvin. uspec.3 dl. Rødvin. uspec. 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
2 |
dl. |
Svinebouillon2 dl. Svinebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
2 |
dl. |
Piskefløde2 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
500 |
gram |
Champignoner, renset vægt500 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
|
|
|
Timian, frisk Timian, frisk
|
|
|
Oregano, frisk Oregano, frisk
|
|
|
Basilikum, frisk Basilikum, frisk 1 bundt frisk basilikum vejer ca 25 gram.
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
|
|
|
|
|
Stegning:
|
4 |
spsk. |
Olie solsikke/vindruekerne4 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
|
|
|
1000 |
gram |
Kartofler, skrællet vægt1000 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
|
|
|
|
| |
Rens mørbraden fri for sener.
Skær derefter mørbraden i skiver 4-5 cm tykke.
Drys salt og peber på skiverne og brun dem på panden.
Tag kødet af panden og svits løg, hvidløg og porre på panden.
Rør pikant osten ud i løget.
Hæld det hele i et ovnfast fad tilsæt rødvin, bouillon og peberfrugter.
Salt og peber tilsættes og fløden hældes hen over.
Sæt det i oven ved 170 grader C. alm. ovn i 15 min.
Rist champignonerne i panden og efter 15 min fordeles de hen over kødet og løget.
Herefter skal retten have yderlig 15 min.
Kan jævnes med maizena.
Servers med hvide kartofler.
|