Börek med spinat

Börek med spinat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Grøntsager - Spinat

Oprindelsesland : Tyrkiet

TyrkietIndsendt :      Red :

Ingredienser:
4-500 g.spinat
1 gulerod
1 løg
2-3 spsk.oliven
1 håndfuld sultanas (små gule økologiske rosiner)
3 fedhvidløg
2 spsk.vineddike
1 stort bdt dild
100 g.fetaost
3 spsk.økologisk flødeost
 salt
 peber
6-8 ark filodej
 smeltet smør til pensling
 olivenolie til stegning
 
Opskrift:
Skyl og rens spinaten grundigt. Stil den til afdrypning i et dørslag (ryst det indimellem for at slå vandet af). Hak spinaten groft.

Gør løg og gulerod i stand og skær dem i småbitte terninger. Sauter dem let i olien sammen med spidskommen. Tilsæt sultanas, spinat, finhakket hvidløg og vineddike.
Steg til eddiken er fordampet.

Tag panden af blusset og tilsæt hakket dild, hakket feta, flødeost samt salt og peber.

Del filoarkene, husk at holde dem fugtige under et opvredet viskestykke lige indtil de skal rulles om fyldet. Stryg arkene let med smør på den ene side. Læg et par skefulde af fyldet på hvert ark, fold filodejen over og rul den sammen om fyldet som en forårsrulle. Steg rullerne gyldne og sprøde i dyb olie.

Server börek lune, evt. med en salat til.





karakterer:
Opskriften er vist 24062 gange,
og udskrevet 353 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-01-04 16:18:30
Dette er den absolut bedste opskrift her på sitet. Rigtig börek steges nemlig på en pande med olie, og ikke i ovnen. Tusind tak for en rigtig god opskrift. =)