Börek

Börek, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Oste - Gedeost

Oprindelsesland : Tyrkiet

TyrkietIndsendt :     

Ingredienser:
 Fyld:
100 g.gedeost (Cabridoux)
100 g.flødeost
2 spsk.fintklippet persille
2 spsk.friskhakket mynte
1 æggeblomme
 
4-5 plader spring roll pasta
 æggehvide til pensling
 olie til kogning
 
Opskrift:
Rør fyldet sammen og stil det køligt en times tid.

Aflange börek:
Del dejen i firkanter på ca. 6 cm, hvis du bruger fillodej, lægges to plader dej oven på hinanden, ellers bliver dejlaget for tyndt. Pensl dejkanterne med sammenpisket æggehvide. Læg lidt fyld på hver firkant, fold enderne ind og rul den sammen, så den får tykkelse som en cerut.

Trekantede börek:
Skær dejen i lange strimler ca. 5 cm brede og pensl kanterne med æggehvide. Læg lidt fyld i den ene ende. Bøj det nederste hjørne over til siden af den lange strimmel, så der dannes en trekant, fold trekanten lige over og fold den til den anden side. Fortsæt således, til dejstrimlen er brugt op. Kog börekerne sprøde og gyldne i en gryde i olie og server dem lune.





karakterer:
Opskriften er vist 28272 gange,
og udskrevet 354 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (38 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-04-19 11:58:13
jeg har prøvet at lave dette börek det var en god opskrift