Risi e bisi (Ris med grønne ærter)

Risi e bisi (Ris med grønne ærter), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Ris

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 spsk.olivenolien
1 finthk. løg eller 2-3 skalotteløg
2.5 dl.ris
100 g.parmaskinke i tern eller strimler
8 dl.kogende hønse- eller Grøntsagsbouillon
1 dl.tør hvidvin
2.5 dl.friskbælgede ærter
25 g.reven parmesanost
 salt
 peber
 
Opskrift:
Varm oliven i en sauterpande og sauter løgene klare heri. Tilsæt ris samt skinke og bland de to ting omhyggeligt med fedtstoffet, så alle riskorn fedtes godt ind. Spæd med kogende bouillon samt vin lidt efter lidt under omrøring, og lad væden koge helt ind mellem hver tilsætning. Fortsæt på denne måde, til risene er møre og væden brugt op. Tilsæt evt. yderligere bouillon eller vin om nødvendigt. Vend ærter og parmesan i risene, varm det hele kort og smag til med peber, evt. også salt, men husk, både skinke og ost salter en del i sig selv.

Tips:

Serveres som tilbehør til fisk eller fjerkræ.





karakterer:
Opskriften er vist 10013 gange,
og udskrevet 148 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg kom lidt røget skinke i i stedet - helt fint, men for kraftig til fisk. Perfekt til kylling