Frisk svesketrifli
Hovedingrediens : Bær - Svesker Indsendt : Red : |
|
|
Kom svesker, sukker, appelsinskal, juice og vand i en gryde og lad det koge ved middelstærk varme i 5-7 minutter.
Lad det køle helt af og bland små appelsinstykker i.
Creme: Bring 3 dl. fløde i kog med vaniljekorn og den flækkede tomme vaniljestang. Pisk æggeblommer og sukker let og luftigt. Hæld den hede fløde i æggeblandingen under kraftig piskning. Hæld det hele tilbage i gryden og varm op til kogepunktet, mens der piskes, men cremen må ikke koge, da den så skiller. Fjern vaniljestangen, sluk for blusset og smelt husblasen i den varme creme mens der stadig piskes. Lad cremen køle af. Pisk 2 dl. fløde til skum og vend dette i cremen. Kom makroner og nødder i portionsglas og dryp med lidt hedvin. Fordel sveskeblandingen og cremen i glasset og pynt med flødeskum og et smukt grønt blad. |
|
Opskriften er vist 17663 gange,
og udskrevet 197 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Annelise - 2017-01-11 11:12:42 Råcremen bliver alt for tyk med 3 blade husblas, jeg måtte rører mælk i efter flødeskummet, og den blev med små klumper i cremen, så jeg var nød til at gnide den igennem en sigte, men slutresultatet blev fint. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne