Kartofler (Flødekage)

Kartofler (Flødekage), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

KonditoriRet : Konditori - Diverse Konditorkager

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Fløde

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dej:
2.5 dl.vand
125 g.margarine
125 g.hvedemel
0.125 tsk.salt
1 tsk.sukker
4-5 æg
0.5 tsk.bagepulver
 
 Fyld:
 kagecreme af 2.5 dl. mælk
2 dl.piskefløde
 
 Pynt:
250 g.marcipan
4 spsk.kakao
 
Opskrift:
Afbagt dej:
Vand og margarine gives et opkog. Gryden tages fra varmen. Melet kommes i på én gang under kraftig piskning. Afbagningen varmes igennem et øjeblik, til den slipper gryden. Salt og sukker røres i.

Æggene og bagepulveret røres sammen og dryppes i, mens man rører godt. Æggene kan tilsættes lige, når afbagningen er taget fra ilden - eller først, når den er helt afkølet. Hvis man begynder at røre æg i, når dejen er lunken, bliver den tynd med det samme. Dejen skal røres med så mange æg, at den er blød og smidig, men dog så fast, at rørefurerne bliver stående.

Den sættes på smurte plader i aflange kager (6 cm) og stilles i forvarmet ovn - midt i ovnen - ved 200 gr. Bagetid: ca. 30-40 min. De første 20 min. må ovndøren ikke åbnes. Derefter regulerer man evt. varmen.

Når kagerne er kolde, fyldes de med creme og flødeskum Hver kage pakkes ind i tyndt udrullet marcipan og vendes i sigtet kakao. “Øjne” kan prikkes med en træpind.





karakterer:
Opskriften er vist 11029 gange,
og udskrevet 178 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Kagerne blev perfekte.