Nakkekoteletter med ristede svampe og brombær sauce

Nakkekoteletter med ristede svampe og brombær sauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Nakkekoteletter

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
10 Nakkekoteletter á ca. 100 g. eller 150 g.
 Lurpak
 Salt
 peber
 
500 g.Friske svampe (f.eks. østershatte kantareller eller champignon)
10 Skalotteløg
130 g.Lurpak
 Evt.persille
 Salt
 peber
 
10 Skalotteløg
500 g.Modne brombær
3 dl.Marsala eller anden hedvin
5 dl.Bouillon
 Salt
 peber
1 dl.Ribsgelé
 Majsstivelse
 
2500 g.Kogte bagekartofler
 Timian
 Havsalt
 
Opskrift:
Smelt smørret på panden. Drys nakkekoteletterne med salt og peber og steg dem ved middel varme ca. 4-5 min. på hver side til de er gennemstegte.

Svampene renses og skæres evt. i mindre stykker. Damp dem fri for væde på en tør pande ved god varme. Løg og smør tilsættes og svampene ristes et par minutter. Smag til med salt og peber, og drys evt. med lidt hakket persille.

Til saucen hakkes skalotteløget fint og svitses i smør på panden. Brombærrene tilsættes og koges til de safter. Vinen tilsættes og blandingen koges ind til halv mængde. Bouillon hældes ved og koger med et par minutter. Tilsæt evt. også lidt sky fra kødet eller væde fra svampene. Smag til med salt, peber og ribsgelé, og jævn evt. saucen med lidt majsstivelse udrørt i koldt vand.

Serveres med halve kartofler bagt i ovnen med havsalt og timian.





karakterer:
Opskriften er vist 14217 gange,
og udskrevet 256 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu