Indisk lammegryde med abrikos

Indisk lammegryde med abrikos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov stykker

Oprindelsesland : Indien

IndienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
800 glammebov uden ben
4 dlkokosmælk (2 dl. kokosmel og 5 dl. kogende vand)
2 storeløg
2 spsk.olie
4 fedfinthakket hvidløg
1 stk.finthakket ingefær (4 cm)
1 tsk.salt
 peber
2 dl.lammebouillon
2 tsk.marsala
2-3 tsk.majsstivelse
 
 Abrikosris:
1 stortløg
1 spsk.olie
240 gbasmati eller parboiled ris
 
5 dl.grøntsagsbouillon
1-2 tsk.marsala
100 gusvovlede halverede abrikoser
 
 Pynt:
 ristede mandelflager
 
Opskrift:
Lammeboven skæres i terninger (3x3 cm.).

Kokosmelet overhældes med kogende vand. Når blandingen er kold vrides kokosmelet ud gennem et klæde.

løgene skæres i skiver. Svitses i olien med hvidløg og ingefær i 1-2 min. Kødet tilsættes og brunes under omrøring. Krydres med salt og peber. Kokosmælk og bouillon hældes ved. Simre under låg til kødet er mørt, ca. 45 min.

Retten smages til med marsala. Majsstivelsen udrøres i lidt vand og røres i. Koges kort igennem.

Abrikosris:
Løget hakkes fint. Svitses i olien uden at tage farve. Risene svitses med et øjeblik. Bouillon, marsala og abrikoser røres i. Simre under låg i 12 min. Trækker i ca. 12 min.

Server et godt brød til.





karakterer:
Opskriften er vist 15918 gange,
og udskrevet 447 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-03-22 20:01:45
prøv med lidt kanel og spidskommen lidet sød chili i gryderetten