Grundregler for kolesterolfattig frokost
Fedtfattig opskrift Indsendt : Red : |
|
|
Brug fuldkornsrugbrød og eller andre former for groft brød med et skrabet lag diætmargarine/minarine med et højt indhold af polyumættede fedtsyrer.
Eller man kan bruge brød uden at smører fedtstof på.
Der skal spares på al oste-, kød- og fiskepålæg, men vær gerne flot med frugt og grønsagspålæg.
Fiskepålæg: Alle former for fisk kan anvendes: sild, laks, hellefisk, forel og torsk. Fed fisk er særlig gavnligt at spise i en kolesterolsænkende kost. f.eks. har eskimoer næsten ikke hjerte- og karsygdomme. Kødpålæg: Mager kødpålæg, hvor alt synligt fedt er fjernet. F.eks. kan rester fra middagen bruges: mager kalvesteg, flæskesteg, oksesteg, røget filet, sprængt eller stegt mørbrad. Desuden kalkun, kylling og høne uden skind. Rester fra farsretter (af magert, hakket kød rørt med krydderier, mel og æggehvider). f.eks. frikadeller, krebinetter og hakkebøf. Ost: Mager skæreost på 10%, 20% og 30%. Hvidskimmelost på 10%, rygeost på 5%, hytteost på 20% og endelig kvark på 5% rørt med forskellige krydderier/krydderurter. Grønsager og frugt: Der bør hver dag spises mindst 1 stk. fuldkornsrugbrød med vegetarpålæg. f.eks. tomat, kartoffel, courgetter, agurk, bønner, figen og rosin. Pynt til frokosten: Anret maden så indbydende som muligt. Dertil behøves pynt, og den må ikke glemmes. Selv om maden skal med på arbejde, kan det grønne drys og de rå grønsager sagtens medbringes i plastboks eller pose. |
|
Opskriften er vist 39800 gange,
og udskrevet 1122 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.4 (21 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2013-03-20 19:41:36 hvorfor skal man spare på fiskepålæg, når eskimoer ikke har hjerte kar sygdomme. er det ikke lidt misvidende. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne