Gammel svensk julegløgg
Hovedingrediens : Øl / Vin og Spiritus - Rødvin Højtid: Jul Oprindelsesland : Sverige Indsendt af : rose Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kom vodka, kanel brækket i mindre stykker, hele nelliker, hel ingefær, groft knust kardemomme med skallerne og pomeransskal i et glas med skuelåg og lad det trække i ca. 1 døgn.
Si krydderierne fra vodkaen. Hæld vin og vodka i en gryde. Tilsæt sukker, vanilje, mandler og rosiner. Varm gløggen langsomt op. Tips: Varm ikke gløggen over 60 grader da alkoholen fordamper over denne temperatur. |
|
Opskriften er vist 67072 gange,
og udskrevet 1782 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (14 stemmer) |
|
Kommentarer camadisala - 2014-12-20 19:25:38 Suveræn til den voksne julehygge. Dennis Bostrøm - 2012-12-17 22:07:57 Pomerans.. I DK sælges syltet appelsin skal typisk under navnet pomerans, da vi åbenbart ikke kan lide den meget syrlige smag pomerans har ;o).. Jeg har derfor købt syltet appelsin skal og bruger det.. Håber det bliver fint :) Det ved jeg om en uge...... :) Hans Svensson - 2012-10-29 12:45:50 Jätta bra recept! Särskild äfter en bra rävjakt ;) Annette från Sverige - 2008-12-02 18:13:44 Pomeransskal= torkat skal från citrusfrukten pomerans i Sverige finns den i kryddhyllan. Helt rätt ett recept härifrån (ca 1890 tal ) jag gör så här. Blanda vodka med kryddorna ju längre det står ju mer kryddsmak, sila av kryddorna, blanda allt vodka 3dl socker 1tsk vanillie och en billig flaska rödvin obs blanda allt kallt förvara i kylen värm efter behov. Går bra med Rom,snaps m.m. vit glögg = vitt vin. bättre glögg finns inte God Jul catstail9nh (us) - 2006-12-12 09:12:08 the best!! got it years ago from a swedish friend / lost it/ thank you Tine - 2006-12-04 14:02:59 Hvad er Pomeranskal ? Broennmier - 2005-01-01 01:01:01 Mykket god til barnen over 20 aar |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne