Kyllingelasagne 02
Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet Indsendt af : Benny Indsendt : Red : |
|
|
Start med tomatsaucen:
Hak løgene. Pres hvidløgsfeddene. Varm olivenolien i en gryde og tilsæt løg og hvidløg. Klar løgene i et par minutter uden at brune. Tilsæt de flåede tomater og tomatpureen. Tilsæt gulerødder, champignon, krydderier, vand og bouillonterninger. Rør grundigt. Lad saucen simre i mindst 30 minutter (Lav kyllingen og bechamelsaucen imens) Tilsæt rødvinen. Lad saucen simre i yderligere 5 minutter. Smag til med salt. Sluk for varmen. Kylling: Rens kyllingebrysterne Skær dem i tynde (3-4mm) skiver på tværs af brystet. Varm olien på en stegepande. Brun og steg kyllingestykkerne halvdelen ad gangen (så de bliver stegt og ikke kogt) Smag til med krydderierne. Steg dem til de er gennemstegt. Læg dem på en tallerken til senere. Bechamel sauce: Smelt smørret i en gryde ved medium varme (Det må ikke brune) Tilsæt melet. Rør grundigt indtil alt melet er optaget i smørret. Måske skal der bruges lidt mere mel. Tilsæt mælken en lille smule ad gangen og rør for hver gang indtil mælken er helt optaget. Når mel-smør klumpen efterhånden bliver mere flydende, skal den have lov at koge op imellem hver tilsætning af mælk. Når saucen er blevet noget mere tyndtflydende (som vælling) piskes den grundigt igennem for at få opløst alle de små klumper, som sikker har dannet sig). Fortsæt med at tilsætte mælk og koge op, indtil konsistensen er som en god tyk sovs. Lad saucen koge i et par minutter under omrøring, så den ikke brænder på. Tilsæt osten og rør til den er opløst. Tilsæt krydderierne og rør godt. Sluk for varmen. Bygning af lasagnen. Smør et ildfast fad med olivenolie. Læg de fire ingredienser lagvis i fadet i denne rækkefølge: tomat sauce. Kylling (læg skiverne så fladt som muligt) lasagneplader Bechamel sauce (sørg for at saucen dækker lasagnepladerne FULDSTÆNDIG, ellers bliver de tørre) Start og slut med tomat saucen. Drys revet ost på toppen. Bag den ved 200 grader i 25 minutter. Lad den stå og trække udenfor ovnen i 5-10 minutter, før den serveres. Tips: Smager godt med tomatsalat. |
|
Opskriften er vist 28115 gange,
og udskrevet 684 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (8 stemmer) |
|
Kommentarer Dorthe - 2012-09-11 18:39:30 Super god |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne