Sydfransk frokostbrød

Sydfransk frokostbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
50 g.gær
5 dl.vand
2 spsk.Olivenolie
3 tsk.salt
3 dl.fuldkornshvedemel
11 dl.hvedemel
 
Opskrift:
Gæren smuldres i en skål og røres ud i det lune vand (37 grader). Tilsæt olie, salt og næsten alt melet. Ælt dejen godt igennem og lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse ca 45 minutter.

Tag en fjerdedel af dejen fra. Resten rulles ud til et rektangel, som lægges på en bageplade. Klip et bladformet mønster i dejen med en saks. Den sidste fjerdedel del æltes igennem og formes til seks boller. Lad brødene hæve tildækket ca. 30 minutter.

Pensl med vand og bag bollerne ved 225 grader i ca. 12 minutter, brødet ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Tips:

Undgå at slå dejen ned efter hævning og pensl med rigeligt vand før bagning. Så får brødet den rigtige seje krumme og sprøde skorpe.

Denne portion giver:
1 brød og 6 boller eller 24 boller





karakterer:
Opskriften er vist 3267 gange,
og udskrevet 69 gange.

Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu