Citruskage 02

Citruskage 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Astrid

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 solsikke- eller majsolie til pensling
40 g.plantemargarine light
 fintrevet skal og saft af 1 usprøjtet citron
1.5 dl.skumme- eller minimælk
140 g.hvedemel
1.5 tsk.bagepulver
0.25 tsk.kanel
0.25 tsk.kardemomme
50 g.durummel
2 æggehvider
2 tsk.sesamfrø
 
Opskrift:
Forvarm ovnen ved 200 grader. Pensl an lav kageform på 23 cm i diameter med olie, og beklæd bunden med bagepapir.

Kom margarinen og 3 spsk. honning i en tykbundet gryde, og smelt det ved lav varme. Tag gryden af varmen. Gem 1 spsk citronsaft og rør resten i honningblandingen sammen med citronskallen og mælken.

Sigt mel, bagepulver og krydderier ned i en skål, og rør det i honningblandingen. Rør også durummelet i. Pisk æggehviderne stive i en anden skål, og vend dem forsigtigt i dejen. Hæld dejen i formen, og glat overfladen. Drys sesamfrøene jævnt ud over.

Bag kagen i 30 min, eller til overfladen er gyldenbrun og føles fast og elastisk. Bland resten af citronsaften og honningen sammen i en lille kande, og høld det ud over kagen. Lad kagen køle af i formen inden servering.

Tips:

Græsk timianhonning passer rigtig godt til denne kage, ligesom også citronblomsthonning vil være god.





karakterer:
Opskriften er vist 7146 gange,
og udskrevet 111 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu