Østrigsk kartoffelbrød
Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler Oprindelsesland : Østrig Indsendt : Red : |
|
|
Gæren smuldres og udrøres i den 35 grader lune mælk, 100 gram mel tilsættes og dejen piskes sammen med en gaffel. Det bliver en ret lind dej. Den stilles til hævning et lunt sted i ca. en time.
Ægget piskes sammen med saltet. Svinefedtet (smør) smuldres i melet og begge dele blandes i dejen sammen med de kolde kartofler, der er revet på den fine side af et rivejern. Dejen æltes omhyggeligt, til den er bland og smidig og slipper bord og hænder. Dejen stilles igen til hævning dækket af et fugtigt klæde i endnu en time. Derefter slås dejen ned og formes til to ovale brød. Disse sættes til efterhævning på en smurt bageplade i cirka 30 minutter til de har fået dobbelt størrelse. Brødene pensles med sammenpisket æg, tilsat lidt koldt vand og bages i en 200 grader varm ovn i ca. 30 minutter. |
|
Opskriften er vist 13855 gange,
og udskrevet 313 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (10 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne