Sprødstegt makrel med tomat, citron og basilikum
Hovedingrediens : MakrelFisk - Makrel Oprindelsesland : Danmark Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Fileterne skylles og duppes tørre. Krydr dem med salt og peber på kødsiden, og derefter vendes de i rugmel.
Almindeligt hvedemel kan også bruges, men rugmel giver en bedre smag. Hvis du ikke har rugmel, kan lidt hvedemel "ristes" i ovnen ved 150° i et par minutter, og det giver næsten sammen resultat. Pas på at melet ikke bliver brændt. Steg fileterne på panden i en blanding af smør og olie. Det giver det bedste resultat, da smørret giver en god smag, og olien kan tåle en højere temperatur. Makrelfileterne skal steges hårdt 2-3 min. på hver side ved høj varme. Løget skrælles og skæres i tynde både, citronen vaskes og skæres i både (lad skallen blive på), og tomaterne skæres også i både. Til lagen blandes grønsager og de øvrige ingredienser i en gryde, og det skal nu blot koge ved svag varme i 10-12 min. Til sidst smager du til med salt. Læg de stegte makrelfileter i et fad med høj kant, hæld lagen over og lad retten stå og trække koldt, inden den serveres til et stykke rugbrød. |
|
Opskriften er vist 49853 gange,
og udskrevet 577 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Conny - 2009-09-09 00:22:29 Nøj da, hvor smager det godt med ristet hvedemel. Normalt bruger man jo næsten aldrig rugmel, så det næsten står i flere år, men ristet hvedemel, er mere end super duper, bruger dog ovnen 200 gr. i ca. 5-7 minutter, og "roder" lidt rundt i det i ovnen undervejs. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne