Kyllingebryst i ferskner og karry
Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet Indsendt af : Bettina Aa. Indsendt : Red : |
|
|
Find et godt ildfast fad.
Skær fersknerne i både, 4 både pr. halve fersken, og beklæd bunden af fadet med disse, drys med salt og peber.
Varm noget olie i en pande, og brun kyllingebrystet lidt i det, og placer dem så oven på fersknerne. Krydr også disse med salt og peber.
Skær den røde peber i ringe, og fordel dem over kylling og ferskner.
Sovsen: Start med at lave en smørbolle ved med fingrene at ælte smør og mel sammen. Varm noget olie i en gryde, og svits finthakket løg. Når disse syntes klare, tilsættes karry og sambal olek (eller anden form for chili. chili variere i styrke så hvis du bruger en anden form eller du syntes din sambal olek er ualmindelig stærk så smag dig frem) og der svitses lidt igen. Tilsæt vand og lad det koge op. Tilsæt nu lidt efter lidt smørbollen, til konsistensen er sovset, men ikke alt for tyk, den skal jo også kunne stå i ovnen en rum tid uden at størkne helt til. Smag til med salt. Sovsen hældes ud i fadet der sættes i en forvarmet ovn ved 225 grader, og står der i ca. 30 min (afhængig af hvor godt man har brunet sin kylling) Imens kan man koge nogle ris, til denne ret foretrækker jeg nogle af de mere aromatiske, der som alle ved passer fortrinligt til karry. Tips: Det er meningen at retten skal være lidt stærk (syntes jeg). |
|
Opskriften er vist 22544 gange,
og udskrevet 946 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (16 stemmer) |
|
Kommentarer Betina - 2014-06-05 19:41:28 Super lækker, selvom vi her fik brugt både alt for lidt og for svagt karry og chili. Det skal der leges noget mere med. Skiftede halvdelen af fersknerne ud med ananas, og det var et hit. anonym - 2010-05-21 10:38:16 Super dejlig ret, som jeg snart har lavet mange gange. Jane - 2010-02-11 17:37:02 Jeg har lavet denne ret en gang før og synes den er eminent god. Stærkheden kan man jo selv bestemme. Some like it hot og andre knap så hot :-). Men god det er den. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne