Blomkålsgratin med pasta
Hovedingrediens : Kål - Blomkål Indsendt af : Lissi Petersen Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Ovnen forvarmes til 180 grader C. alm. ovn.
Pastaen koges mør i rigeligt, spilkogende vand. Vandet hældes fra og pastaen stilles til side. Del blomkålshovedet i halvstore buketter. Kog dem sprød-møre i rigeligt let saltet vand, ca. 5 minutter. Tag dem op. Olivenolien opvarmes på en pande. Hakkede løg og hvidløg sauteres ved middel varme til løget er klart. Stilles til side. Smørret smeltes i en stor gryde. Melet røres i og massen koges kort igennem. Mælken piskes i ad flere omgange. Rør konstant til saucen er tyknet. Gryden tages af blusset og der tilsættes basilikum samt parmesanost. Til sidst tilsættes blomkål, pasta og løg og der røres omhyggeligt. Blomkålsblandingen hældes over i et smurt raspet ildfast fad. Skorpen skøres af brødet som skæres i store terne og vendes i smeltet smør. Fordeles over blomkålsblandingen. Drys med den sidste parmesan. Bages i 35-40 min til overfladen er gylden. Tips: Forberedelsestid i alt: 25 min Tilberedning: 1 time |
|
Opskriften er vist 30776 gange,
og udskrevet 615 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (9 stemmer) |
|
Kommentarer DIRI - 2013-10-02 18:46:44 Rigtig lækker opskrift, som jeg har brugt flere gange dog uden pasta og brød - da jeg er meget glad for løg, tilsætter jeg flere af disse. Kan varmt anbefales!!! Jimbo - 2005-01-01 01:01:01 Denne opskrift er....genial :-) Kan varmt anbefales ,også med modifikationer. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne