Hotte kåldolmere

Hotte kåldolmere, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kål - Hvidkål

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Lissi Petersen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
6 store kålblade
 
 Fyld:
2 tsk.olivenolie
4 forårsløg - finthakkede
1 fedhvidløg - presset
2 spsk.tomatpuré
75 g.korender
2 spsk.mandelsplitter
1 tsk.spidskommenfrø
0.5 tsk.stødt kardemomme
2 spsk.frisk persille - finthakket
500 g.kogte og løse ris
2.5 dl.grønsagsbouillon
 
 Yoghurtsauce
185 g.yoghurt naturel
1 tsk.spidskommen
1 spsk.frisk mynte - finthakket
 
Opskrift:
Ovnen forvarmes til 190 grader. Et dybt, ildfast fad pensles med smør eller olie. Kålbladene blancheres i 10 sek. eller til de er bløde og til at arbejde med. De tørres forsigtigt med et viskestykke og de stive stilke fjernes. Kålbladene sættes til side.

Fyld:
Olien opvarmes i en stor gryde, løg og hvidløg sauteres kort. Så tilsættes tomatpuré, korender, mandelsplitter, spidskommen, kardemomme, persille og ris. Det hele røes grundigt sammen. Tages af blusset og køler let af. 3 spsk fyld lægges på kanten af hvert kålblad. Ruld dem sammen til tætte, små pakker, idet du hele tiden folder kanterne ind i pakken. De små pakker lægges på sammenføjningen i det ildfaste fad. Placer evt. en ildfast tallerken oven på pakkerne så de ikke folder sig ud under bagningen. Fadet dækkes med folie og bages i 20-25 min til dolmerne er gennemvarme.

Yoghurtsauce:
I en røreskål blandes yoghurt med spidskommen og mynte. dolmerne serveres varme eller kolde med den kolde yoghurtsauce.

Tips:

Lav først yoghurtsaucen umiddelbart før servering. Hvis det er svært at brække hele, pæne blade af kålhovedet, kan hele kålhovedet blancheres i 3-4 min. Når det er afkølet, skulle bladene være nemme at fjerne. Forberedelsestid i alt: 40 min Tilberedning: 30 min





karakterer:
Opskriften er vist 13429 gange,
og udskrevet 239 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu