Hotte kåldolmere
Hovedingrediens : Kål - Hvidkål Indsendt af : Lissi Petersen Indsendt : Red : |
|
|
Ovnen forvarmes til 190 grader. Et dybt, ildfast fad pensles med smør eller olie. Kålbladene blancheres i 10 sek. eller til de er bløde og til at arbejde med. De tørres forsigtigt med et viskestykke og de stive stilke fjernes. Kålbladene sættes til side.
Fyld: Olien opvarmes i en stor gryde, løg og hvidløg sauteres kort. Så tilsættes tomatpuré, korender, mandelsplitter, spidskommen, kardemomme, persille og ris. Det hele røes grundigt sammen. Tages af blusset og køler let af. 3 spsk fyld lægges på kanten af hvert kålblad. Ruld dem sammen til tætte, små pakker, idet du hele tiden folder kanterne ind i pakken. De små pakker lægges på sammenføjningen i det ildfaste fad. Placer evt. en ildfast tallerken oven på pakkerne så de ikke folder sig ud under bagningen. Fadet dækkes med folie og bages i 20-25 min til dolmerne er gennemvarme. Yoghurtsauce: I en røreskål blandes yoghurt med spidskommen og mynte. dolmerne serveres varme eller kolde med den kolde yoghurtsauce. Tips: Lav først yoghurtsaucen umiddelbart før servering. Hvis det er svært at brække hele, pæne blade af kålhovedet, kan hele kålhovedet blancheres i 3-4 min. Når det er afkølet, skulle bladene være nemme at fjerne. Forberedelsestid i alt: 40 min Tilberedning: 30 min |
|
Opskriften er vist 13429 gange,
og udskrevet 239 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne