Græskarsmør

Græskarsmør, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

SyltningRet : Syltning - Diverse syltning

Hovedingrediens : Grøntsager - Græskar

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
1000 g.renset græskarkød i tern
1 dl.vand
250 g.sukker (gerne rørsukker)
1 citron skallen heraf
2 kanelstænger
8 nelliker
1 tsk.stødt el. frisk revet ingefær
 evt.atamon
 
Opskrift:
Pak citronskal, kanelstænger og nelliker ind i gaze. Bring vand, sukker og ingefær i kog, kom græskarstykkerne og gazeposen i, og lad det småkoge i en halv time under jævntlig omrøring. Tag gazeposen op og blend resten i en foodprocessor. Der frigøres meget saft fra frugtkødet, og derfor kan det være nødvendigt at koge græskarsmørret lidt mere ind, under stadig omrøring. Tilsæt evt. atamon og fyld det op i rene, evt. atamonskyllede sylteglas. Opbevar det på et koldt og mørkt sted. Når sylteglasset er blevet åbnet, bør det opbevares i køleskab. Uåbnet kan græskarsmørret holde sig i op til to måneder.

Hvis man ikke ønsker at tilsætte konserveringsmiddel, er det en god idé at sterilisere sylteglasset inden brug: Kom glasset op i en gryde og hæld koldt vand ved, indtil det dækker. Kog glasset i minimum 10 min. Opbevar glasset i vandet, indtil det skal bruges. Kom græskarsmørret op i glasset. Hæld lidt af det kogende vand fra, så det dækker 3/4 op omkring glasset. Luk det og kom det - oprejst - ned i gryden med det kogende vand. Kog og afkøl.





karakterer:
Opskriften er vist 10019 gange,
og udskrevet 119 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-10-14 13:02:56
Hvad kan græskarsmørret bruges til?