Græskarsmør
Hovedingrediens : Grøntsager - Græskar Indsendt : |
|
|
Pak citronskal, kanelstænger og nelliker ind i gaze. Bring vand, sukker og ingefær i kog, kom græskarstykkerne og gazeposen i, og lad det småkoge i en halv time under jævntlig omrøring. Tag gazeposen op og blend resten i en foodprocessor. Der frigøres meget saft fra frugtkødet, og derfor kan det være nødvendigt at koge græskarsmørret lidt mere ind, under stadig omrøring. Tilsæt evt. atamon og fyld det op i rene, evt. atamonskyllede sylteglas. Opbevar det på et koldt og mørkt sted. Når sylteglasset er blevet åbnet, bør det opbevares i køleskab. Uåbnet kan græskarsmørret holde sig i op til to måneder.
Hvis man ikke ønsker at tilsætte konserveringsmiddel, er det en god idé at sterilisere sylteglasset inden brug: Kom glasset op i en gryde og hæld koldt vand ved, indtil det dækker. Kog glasset i minimum 10 min. Opbevar glasset i vandet, indtil det skal bruges. Kom græskarsmørret op i glasset. Hæld lidt af det kogende vand fra, så det dækker 3/4 op omkring glasset. Luk det og kom det - oprejst - ned i gryden med det kogende vand. Kog og afkøl. |
|
Opskriften er vist 10019 gange,
og udskrevet 119 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Kirsten - 2008-10-14 13:02:56 Hvad kan græskarsmørret bruges til? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne