Spinatkroketter med kold yoghurtsauce

Spinatkroketter med kold yoghurtsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 18 stk.

ForretterRet : Forretter - Snacks

Hovedingrediens : Grøntsager - Spinat

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Lissi Petersen

Indsendt :     

Ingredienser:
280 g.buttede ris
250 g.fetaost - smuldret
25 g.reven parmesanost
2 æg - let sammenpiskede
1 fedpresset hvidløg
2 tsk.reven citronskal
40 g.hakket forårsløg
250 g.hel spinat - optøet og afdryppet
1 spsk.hakket frisk dild
200 g.rasp
2 æg - let sammenpiskede til panering
 olie til stegning
 
 Kold yoghurtsauce med mynte:
200 g.yoghurt naturel
2 spsk.hakket frisk mynte
2 spsk.citronsaft
 salt
 friskkværnet peber
 
Opskrift:
Kog risene i en stor gryde vand til de er møre. Derpå hældes kogevandet fra, de skylles hurtigt i koldt vand og drypper af. Mix risene med begge slags ost, to af æggene, hvidløg, citronskal, spinat og dild i en stor skål. Med fugtige hænder formes massen til ca. 18 små aflange kroketter. Læg dem på en bakke, og stil dem i køleskabet i mindst en halv time. Fordel raspen på et stykke bagepapir. Dyp kroketterne i de sammenpiskede æg, og rul dem dernæst forsigtigt i raspen. Ryst dem let for at fjerne overskydende rasp, og stil dem igen i køleskabet i en halv time.

Kold yoghurtsauce:
rør yoghurten sammen med mynten, citronsaft, salt og peber. Dæk saucen til og lad den trække i køleskabet indtil servering.

Varm olien op i en tykbundet sauterpande. Sænk forsigtigt nogle få kroketter ad gangen ned i den varme olie. Brug en tang eller en hulske. Kroketterne skal stege til de er gyldne og sprøde, ca. 2-3 min. De drypper af på fedtsugende papir. Kan serveres varme eller afkølede sammen med den kolde yoghurtsauce.

Tips:

Forberedelsestid i alt: 50 min + 1 t. i køleskab Tilberedning: 25 min





karakterer:
Opskriften er vist 13747 gange,
og udskrevet 193 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu