Kaffeboller 02
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt af : Lissi Petersen Indsendt : |
|
|
Mælken lunes. Gæren smuldres og røres i mælken. Margarinen smuldres i en skål med melet. Mælk, sukker, salt, kardemomme, citronskal og æg tilsættes, og dejen æltes, til den er glat og let slipper skålen. Skålen drysses med lidt mel. Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over. Hæver ca. 45 minutter et lunt sted, til dejen har dobbelt størrelse. Dejen slås ned og deles i 20 stykker, der trilles til boller. Pladen dækkes med bagepapir eller smøres med margarine. Bollerne lægges på pladen, og et viskestykke lægges over. Efterhæver ca. 20 minutter et lunt sted. Bollerne pensles med sammenpisket æg.
Bagning: Oven opvarmes til 220 grader. En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen. Brødet bages på midterste ovnribbe 20-25 minutter. Bagetemperatur: Elovn: 200 grader Varmluftovn: 160 grader Gasovn: Trin 4 Bollerne afkøles på en bagerist. Meget velsmagende boller, som kan spises både med og uden smør. Smagen er let sødlig, sukkermængden kan nedsættes efter smag. Arbejdstider: Dejlægning ca. 20 minutter Hævning ca. 65 minutter Bagetide ca. 25 minutter. |
|
Opskriften er vist 20755 gange,
og udskrevet 458 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Marie - 2010-11-19 13:01:59 Skal der ikke være kaffe i kaffeboller? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne