Hvedeknopper
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: St. Bededag Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Lun mælk, vand og smør let og rør gæren ud heri.
Bland det sammen piskede æg, mel, salt og sukker i gær væden og ælt dejen godt igennem.
Lad det hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse - ca. 30 minutter.
Arbejd dejen godt igennem igen og del den i 12 boller. Anbring dem på en bageplade, bollerne skal helst røre hinanden, og lad dem hæve - gerne i damp over en gryde med kogende vand - i 20 minutter. Pensl bollerne med mælk eller vand og bag dem ved 200 grader C. alm. ovn i 15 - 20 minutter. Flækkes og ristes inden de spises. |
|
Opskriften er vist 114039 gange,
og udskrevet 6138 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (48 stemmer) |
|
Kommentarer Bjarne - 2016-04-19 18:55:19 Go` opskrift, men brug 2 dl. vand og drop sødmælken. Brug aldrig mælk i gærdej!!! Poul - 2014-05-15 16:42:27 Der bør ikke være krydderier i hvedeknopper, så får man kryddere i stedet P.N. - 2013-04-25 17:16:22 Super god opskrift. Jeg delt port. i 9 og det gav nogle super gode hveder !!! Kan varmt anbefal !!! anonym - 2013-04-25 15:17:51 jeg er gået nøjagtig efter opskriften. De blev som kanonkugler, men jeg kan vist lave rasp af deM ! Cirkeline - 2011-05-20 19:46:40 Jeg kunne kun få 7 ud af den portion :/ anonym - 2011-05-16 08:36:07 hvad med at læse opskriften ordentligt, der står netop 2 tsk kardemomme. olivia 16 år - 2011-03-24 15:05:09 min veninde havde dem med på tur der smakte jeg dem for første gang Sanne - 2010-05-01 18:32:21 Total gode hveder, de smagte bare vildt godt. Men jeg syntes at der kun skal 1 tsk. kardemomme i, syntes at 2 tsk. giver en for kraftig smag af kardemomme. opskriften er også vildt god som hveder til morgenmad.. mums.. Aase - 2010-04-26 10:11:21 Jeg har tænkt mig at bage dem onsdag, - er det så lisså friske torsdag? Sonia Reinholdt - 2009-05-03 20:27:15 Supergoded hveder, og JA tak til kardemomme. Ida - 2008-04-18 08:59:31 Super god opskrift. Hvis nogen skulle være i tvivl om mængden af kardemomme, så syntes jeg at 2 tsk. var passende i den portion jeg bagte i går :) Pernille - 2008-04-13 14:42:13 Jeg vil bage dem til mine børn der skal i sommerhus med deres farmor og farfar på toesdag, jeg tror lige jeg snupper en til min mand og jeg også. de ser lækre ud. mia16 [r - 2007-11-13 15:34:50 Dette er en kanon god opskrift, og man kan sagtens lave sine hveder lige så gode som dem man køber i butikkerne patrick- - 2005-01-01 01:01:01 Mmm, de smagr bare hammer godt karin - 2007-05-04 14:04:15 har bagt dem uden kardemomme, øv CharlieB - 2007-05-03 17:22:55 Nemt at lave, brugt 150g øko groftmalet mel + 350 mel. Ser godt ud. Glæder mig til at smage dem om lidt! Hvin - 2007-05-03 13:14:50 Opskriften er saa god, at Man paa det nærmeste staar i Hveder til Anklerne. Bag dem med Omtanke! Mathilde 62år - 2007-05-02 19:25:38 denne opskrift har jeg brugt lige siden jeg var lille , dte er en super god opskrift. hvert år nuder hele min familie hverderne. men jeg plejer at komme kardemomme i .. det gør den lige en tang bedre !! Lisbeth - 2007-04-29 21:16:48 Den her opskrift vil jeg prøve på torsdag... Irene - 2005-01-01 01:01:01 Jeg mener kardemomme er en smagssag, jeg ved godt at det burde man. Men jeg kan nu bedst lide dem uden kardemomme. Denne opskrift bruger jeg hvert år Ulla - 2005-01-01 01:01:01 Jeg har "altid" bagt hveder til torsdag aften før Store Bededag, og jeg er enig med Alfred, der skal kardemomme i. Alfred - 2005-01-01 01:01:01 Tilsæt lidt kardemomme, det giver et godt pift. Mia 16år - 2005-01-01 01:01:01 Dette er en kanon god opskrift, og man kan sagtens lave sine hveder lige så gode som dem man køber i butikkerne |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne