Flødepocheret pighvar med stegte vinterurter

Flødepocheret pighvar med stegte vinterurter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : FladFisk - Pighvar - Pigvar

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Flødepocheret pighvar med stegte vinterurter, billede 4 Flødepocheret pighvar med stegte vinterurter, billede 1 Flødepocheret pighvar med stegte vinterurter, billede 2 Flødepocheret pighvar med stegte vinterurter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 pæn pighvar a ca. 1000 g
 
 Pocheringslage:
2 dl.fløde
1 skalotteløg
1 dl.fiskefond
1 dl.tør hvidvin
100 g.hvide urter i tern (persillerod
 pastinakrod selleri el.)
1 citron saft heraf
 
 Stegte urter:
200 g.jordskokker
600 g.persillerod – pastinakrod –
 gulerødder – selleri – porre
1 bdt.persille
1 skalotteløg
 salt
 peber
 olivenolie
 
Opskrift:
Pighvaren renses og deles i fire stykker. Lagen blandes og koges lidt ned, hvorefter pighvaren lægges i og pocheres (småkoger) i ca. 8 minutter, til den er mør.

De rensede grøntsager skæres i tern og ristes i olivenolie ved svag varme og under låg, så al kraften beholdes i gryden. Til sidst tilsættes hakket persille.





karakterer:
Opskriften er vist 27929 gange,
og udskrevet 689 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-02-15 13:34:33
Mindre pighvar kan også bruges, der skal blot beregnes 1 stykke pr. person