Youvétzi (Lam i ovn med ris)
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle Oprindelsesland : Grækenland Indsendt : |
|
|
Lmmekøllen skylles, drysses med salt og peber og lægges i et ildfast fad eller en bradepande.
Smørret smeltet og hældes over køllen, inden den sættes i en middelvarm ovn, hvor den vendes nogle gange, indtil den er pæn brun på alle sider.
Efter 1 1½ times stegetid tilsættes 8 kopper varmt vand, og når vandet koger, fordeles risen rundt om kødet i fadet eller bradepanden. Når risen er kogt, og det meste af vandet er forsvundet, tages køllen og risen ud af ovnen. De 2 æg piskes med en gaffel og under fortsat piskning tilsættes saften af en citron. Blandingen hældes over risene og vendes lidt med en gaffel og retten er klar til servering. |
|
Opskriften er vist 11034 gange,
og udskrevet 182 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.9 (5 stemmer) |
|
Kommentarer satine - 2010-08-17 20:08:05 Man laver den traditionelt ikke med ris, men med 'misko', som ligner ris og er lavet af hvede. vinbonden - 2008-02-11 23:43:58 "Kritaraki" er en græsk pasta der ligner ris og er super til youvetzi .. prøv det |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne