Youvétzi (Lam i ovn med ris)

Youvétzi (Lam i ovn med ris), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :     

Ingredienser:
1250 g.lammekølle
4 kopperris
5 spsk.smør
1 citron
2 æg
 salt
 peber
 
Opskrift:
Lmmekøllen skylles, drysses med salt og peber og lægges i et ildfast fad eller en bradepande. Smørret smeltet og hældes over køllen, inden den sættes i en middelvarm ovn, hvor den vendes nogle gange, indtil den er pæn brun på alle sider.

Efter 1 1½ times stegetid tilsættes 8 kopper varmt vand, og når vandet koger, fordeles risen rundt om kødet i fadet eller bradepanden. Når risen er kogt, og det meste af vandet er forsvundet, tages køllen og risen ud af ovnen.

De 2 æg piskes med en gaffel og under fortsat piskning tilsættes saften af en citron. Blandingen hældes over risene og vendes lidt med en gaffel og retten er klar til servering.





karakterer:
Opskriften er vist 11100 gange,
og udskrevet 182 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.9    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-08-17 20:08:05
Man laver den traditionelt ikke med ris, men med 'misko', som ligner ris og er lavet af hvede.

  -   2008-02-11 23:43:58
"Kritaraki" er en græsk pasta der ligner ris og er super til youvetzi .. prøv det