Hvedeknopper / Hveder
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: St. Bededag Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Gæren smuldres og udrøres med vandet, der er lunet til 35 grader C. Salt og sukker tilsættes. Ægget piskes let og blandes i dejen sammen med melet. Dejen æltes omhyggeligt, det er vigtigt, at der ikke tilsættes mere mel end absolut nødvendigt, hvis hvedeknopperne skal blive luftige.
Når dejen er blank og smidig, dækkes den med et klæde og stilles til hævning et lunt sted i 45 minutter. Derefter slås dejen ned og formes til 6 lige store boller. Disse lægges i en bradepande, der måler ca. 25 gange 20 cm. Det er vigtigt, at hvedeknopperne ligger tæt, hvis de skal opnå den karakteristiske form. Bradepanden må helst have høje sider. For at hvedeknopperne skal blive særlig luftige forgår efterhævningen over damp. En stor gryde sættes over varmen, og når vandet begynder at dampe, sættes bradepanden med hvedeknopperne på gryden. Vandet skal ikke koge, får så danner hvedeknopperne skorpe i bunden, men blot holdes varmt; hvedeknopperne efterhæver således i 15 minutter, pensles med vand og sættes derefter i en 225 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter. Hvedeknopperne skal kun brunes ganske let, og de må ikke danne kraftig skorpe. Tips: Hvedeknopperne flækkes og lægges på en bradepande og ristes ca. 10 minutter i en ovn ved 250 grader C, så bliver de til hveder. Hvederne flækkes endnu en gang, inden de smøres. |
|
Opskriften er vist 93703 gange,
og udskrevet 1771 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (22 stemmer) |
|
Kommentarer bhus birkedal - 2008-05-07 10:08:52 Som madmor for børnehuset vil jeg anbefale at der tilsættes den samme mængde fedtstof som der er gær i opskriften. Det giver hvedeknopperne et ekstra pift. Per - 2005-01-01 01:01:01 Dobelt portion passer til en lille bradepande. P. Handberg - 2005-01-01 01:01:01 Kom lidt kardemomme i sammen med salt og sukker, det giver det rigtige pift. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne