Hel braiseret pighvar med citron og hvidløg
Hovedingrediens : FladFisk - Pighvar - Pigvar Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Pighvar:
Læg den hele pighvar i et ildfast fad. Kalvefonden (brug evt. 1 oksekødsterning og 1/2 l vand) koges op og hældes over fisken (skal dække det meste af pighvaren). Tilsæt revet citronskal, saft af en halv citron samt 2 dl olivenolie. Pighvaren stilles i ovnen i 20-25 min. afhængig af størrelse ved 190 grader C. alm. ovn. Lad gerne fisken trække i yderligere 10 min. Pil 4 fed hvidløg og bag dem i staniol med lidt salt og olivenolie. Bages sammen med pighvaren. Lagen som er ved fisken kommes i en gryde og koges ind. Saucen smages til med de bagte hvidløg, som presses, lidt smør, salt og peber. Kryddertomater: Tomateren skæres med en spids kniv rundt om maven. Dyppes kort i kogende vand ca. 5 sek, og kommes i koldt vand. Lav en varm lage af 1 dl olie, eddike og krydderier ( 1 fed hvidløg, rosmarin, laurbærblad og et finthakket skalotteløg). Bunden af tomaterne befries for skind og den øverste del krænges op over stilken. Den varme lage hældes over og de trækker ca. 20 min. før servering. Gem evt. lagen til en god salatdressing. Server retten med ovnbagte kartofler. |
|
Opskriften er vist 41436 gange,
og udskrevet 1150 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Hanne - 2005-01-01 01:01:01 Utrolig velsmagende. Dog lavede jeg bagte tomater som tilbehør. Himmelsk |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne