Jaras cypriotiske farsbrød

Jaras cypriotiske farsbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : jara

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.hakket svinekød
1 stort løg
50 g.soltørrede abrikoser
100 g.peberfrugter på glas i strimler (kan erstattes med friske)
40-50 g.mandler
2 spsk.hele allehånde
2 spsk.tørret mynte (gerne et bundt frisk mynte hvis muligt)
1-2 spsk.Kabsa (sødligt blandingskrydderi - fås bla. i Bazar vest)
3 fedhvidløg
1 spsk.karry
1 bdt.persille
1 æg
 lidthvedemel
 salt
 peber
 
Opskrift:
Løg, peberfrugt og abrikoser skæres i små tern og mandlerne hakkes groft. Allehånde stødes og persille hakkes fint. Det hele blandes til en fars der sagtens kan tåle at stå i køleskabet nogle timer så krydderierne rigtig trænger ind.

Den hurtigste og mest fedtfattige måde at tilberede farsen på er at forme den til to små franskbrød der placeres i en bradepande og bages i 20-25 min. ved 190°.

Tips:

farsbrødet kan med fordel serveres med nye kartofler og Tatziki. Man kan med fordel forme farsen til små frikadeller og stege dem så de lige er til at tage med på madpakken. Hvis man ikke ønsker en sød fars kan man skifte de soltørrede abrikoser ud med soltørrede tomater.





karakterer:
Opskriften er vist 13005 gange,
og udskrevet 220 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-03-09 13:31:10
Denne opskrift fortjener virkelig mere opmærksomhed for jeg ELSKER den, den er super! Vil man have et farsbrød der smager af noget så er det denne her man skal vælge. Den smager kanon til sidste bid. Jeg erstattede tørrede abrikoser med tørrede tomater, undlod allehånde og tilsatte Tandoori India Spice i stedet for Kabsa.