Tom Kha Kai

Tom Kha Kai, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kylling
5 dl.kokosmælk
5 dl.vand
200 g.østershatte eller champignon
2 tomater
25 mm.ingefær siamesisk
2 stilkecitrongræs
0.5 dl.citronsaft
5 friske chilier
3 spsk.fishsauce (Nam pla)
2-3 limeblade
 friske koriander
 friske springløgtoppe
 salt
 
Opskrift:
Skær ingefær i skiver. Skær citrongræsstilkene i 2-3 cm lange stykker. Riv østershattene i mindre stykker. Del kyllingen i 8 stykker. Skær kødet fra benene og skær det så i mindre stykker. Hæld kokosmælken og vandet i en gryde. Kog op og tilsæt ingefær, citrongræs og kylling. Kog til kyllingestykkerne er møre, ca. 10-15 minutter. Tilsæt østershatte. Kog igennem et par minutter. Smag retten til med salt, fiskesauce, tilsæt chili og så meget citronsaft at suppen på en gang smager frisk og stærk. Pluk koriander og skær springtoppene i 2 cm lange stykker. Tilsæt limeblade, koriander og løgtoppe og server.





karakterer:
Opskriften er vist 6855 gange,
og udskrevet 181 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Alm. ingefær kan sagtens bruges. Suppen er dejlig og staves korrekt Tom Kah Gai, hvis den er med kylling. Den hedder Tom kah Kong, hvis den er med rejer! Den er er fra Thailand og er en bonde ret. Den er super lækker. Held og lykke med at lave den.

  -   2005-01-01 01:01:01
siamesisk ingefær? Mon ikke det er det samme som galanka rod? Det er i hvert til fælde det jeg bruger når jeg laver tom ka kai. Almindelig ingefær kan ikke bruges, da galanka rod giver en 'varm' stærk smag.