Tom Kha Kai
Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel Indsendt : Red : |
|
|
Skær ingefær i skiver. Skær citrongræsstilkene i 2-3 cm lange stykker. Riv østershattene i mindre stykker. Del kyllingen i 8 stykker. Skær kødet fra benene og skær det så i mindre stykker.
Hæld kokosmælken og vandet i en gryde. Kog op og tilsæt ingefær, citrongræs og kylling. Kog til kyllingestykkerne er møre, ca. 10-15 minutter. Tilsæt østershatte. Kog igennem et par minutter. Smag retten til med salt, fiskesauce, tilsæt chili og så meget citronsaft at suppen på en gang smager frisk og stærk. Pluk koriander og skær springtoppene i 2 cm lange stykker. Tilsæt limeblade, koriander og løgtoppe og server.
|
|
Opskriften er vist 6858 gange,
og udskrevet 181 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Jin Lina - 2005-01-01 01:01:01 Alm. ingefær kan sagtens bruges. Suppen er dejlig og staves korrekt Tom Kah Gai, hvis den er med kylling. Den hedder Tom kah Kong, hvis den er med rejer! Den er er fra Thailand og er en bonde ret. Den er super lækker. Held og lykke med at lave den. Bjørn Bjørnkvist - 2005-01-01 01:01:01 siamesisk ingefær? Mon ikke det er det samme som galanka rod? Det er i hvert til fælde det jeg bruger når jeg laver tom ka kai. Almindelig ingefær kan ikke bruges, da galanka rod giver en 'varm' stærk smag. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne