Fyldt oksemørbrad
Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel Højtid: Nytår Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Grofthakkede champignons ristes på en tør pande til væden er næsten fordampet. De grofthakkede valnødder presset hvidløg blandes i.
Blandingen afkøles.
Persillesmør: Persillen hakkes og røres blødt med smørret. Mørbraden afpudses for sener. Der skæres en dyb rille i kødet på langs, der foldes lidt ud og bankes let. Kødfladerne smøres med persillesmørret og fyldet fordeles over. Kødet foldes sammen og ombindes med snor. Eller hæftes sammen med kødnåle eller tandstikkere. Kødet brunes i lidt fedtstof og lægges i et ovnfast fad. Steges ved 175 grader C. alm. ovn i 20 – 30 minutter afhængig af kødets tykkelse. Tilsæt bouillonen og steg videre 10 minutter. Sauce: Hæld stegeskyen i en gryde og tilsæt creme fraiche. Jævn let og smag til med lidt soja. Skær kødet i tynde skiver på skrå og server saucen til. |
|
Opskriften er vist 380515 gange,
og udskrevet 19450 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (165 stemmer) |
|
Kommentarer Henrik H - 2017-01-01 12:14:27 Stegetiden passer slet ikke. Jeg havde købt en ret slank oksemørbrad (1100 gram) til brug nytårsaften (i går aftes), skar den næsten igennem, puttede fyldet i og bandt den sammen. Men efter 30 minutter ved 175 var den stadig rå i midten (fyldet var ikke varmere end at man sagtens kunne holde sin finger der). Den skulle have mindst 50 minutter, før den var stegt medium. David - 2016-07-24 12:07:36 Brugt som Nytårs menu nu i 4 år, og vil bruge den som fætter og kusinefest menu i august, kan simpelthen ikke blive bedre. Lisa - 2015-05-26 13:09:33 Vi lavede denne mørbrad i lørdag, vi brugt en kalvemørbrad, afkortede dog stegetiden lidt. Vi serverede hasselbagte kartofler til, saucen lavede vi med resten af fyldet (havde lavet ekstra med vilje), i stedet for creme fraiche brugte vi creme fine, det smagte skønt og gæsterne roste maden. Henrik Hansen - 2015-01-01 13:21:19 super lækkert og virkelig god smag. min mørbrad var så lang at jeg måtte dele den i 2. men uha da :) fik også ros af gæsterne :) Bettina 1965 - 2012-12-28 10:14:27 Har lavet denne skønne ret, de sidste to år til nytårsaften, ville så iår finde en ny ret, men tror nu nok jeg tyr til denne her endnu engang :-))) for den findes altså ikke bedre. Her laver vi flødebagte kartofler til, og så en elle anden salat. Godt nytår herfra. lilleviborg - 2012-12-27 19:14:22 smager også rigtig godt i en svinemørbrad Helle - 2012-01-01 19:03:57 Den var kanon, vi spiste op og havde det helt dårligt bagefter. Anette - 2011-08-13 14:12:43 Virkelig lækkert, og sovsen blev bare super uden at tilsætte andet end det, der står i opskriften. Ikke sidste gang vi har lavet denne ret :-) anonym - 2011-03-08 18:28:30 smager helt fantastisk. men kartofletoppen som man kan se, kan der blive påført en opskrift på denne:) for kan ikke finde en nogen steder:( anonym - 2011-01-20 11:40:51 Super god opskrift, tak! Jeg lavede råstegte kartofler til samt letgrillede pastinakker. Som bouillon brugte jeg en flydende fond: oksekød med en smule rødvin i. Super delikat. anonym - 2010-09-03 13:21:34 Hej. Hvilken slags boulion bruger i? Conny - 2010-05-08 22:39:07 Brug stegetermometer - ønskes rø/rosa, skal middertemperaturen være 55-58 grader, og helt gennemstegt - 65 gr., så kan man vælge hvor længe man ønsker den stegt - om rød/rosa-helstegt. Jeg synes at 56-58 grader i midten af stegen, er perfekt til at det kan "tykkes med øjenvipperne" Mama4 - 2010-01-10 00:02:34 Lækker og nem ret! Tak for denne :) (jeg anbefaler på det varmeste, at bruge oksekød fra Argentina) tine frænde - 2009-12-28 19:54:10 hej fremragende opskrift....lavede den for 2 år siden til nytår og har i år osse tænkt mig at skal lave den og fejre den med ind i år 2010.....:-) anonym - 2009-11-17 10:50:14 hvor længe skal mørbrad på 2,5 kg have i ovn ? Camilla - 2009-07-06 20:08:26 Det er bare en helt vildt lækker opskrift!!! stor succes:-D Kimze - 2009-03-14 15:54:15 Man kan sagtens lave den dagen før, bare den står på køl.. Jeg har flere gange lavet den med roastbeef i stedet for oksemørbrad - det er også rigtig lækkert! Og jeg kan også anbefale pinjekerner, som også er virkelig lækkert! janni - 2009-02-09 16:42:00 Kan man forberede den om morgen og så bare smide den i oven inden gæsterne kommer? anonym - 2009-01-23 15:58:17 Det er simpelthen den bedste opskrift. MUMS!!! Har lavet den nogle gange nu, med stor succes hver gang. Dortebsj - 2009-01-01 21:11:03 Her i familien blev der dømt : for meget persille ! prøver opskriften med en anden kryddersmør næste gang.... for hold da fast en nem og hurtig opskrift Kurt - 2008-12-31 10:02:07 Bruger i klar bouillon?? eller okse Maria - 2008-12-28 18:37:38 Fantastisk. Super smag og nemt. mad dame - 2008-02-07 10:36:03 SHIT den er go....!!!!!!!!!!!!!!!!! det er min livret nu... anonym - 2008-01-06 12:48:33 den bliver rigtig god i webergril Per - 2007-12-29 20:20:25 Det under kødet er de ristede svampe som vi brugte som tilbehør. marc - 2007-12-29 17:26:14 Hvad er mon det der ligger under kødet? morsingboen - 2007-10-26 16:22:41 Det er pokmer ikke til at støve en oksemørbrad op i nykøbing. Kan en svinemørbrd ikke bruges i stedet for? charlotte - 2007-08-15 11:47:10 passer det med mængden af kød? Jeg skal lave den i morgen til min fødselsdag... Heidi - 2007-02-04 19:14:34 tak for en herlig poskrift Susan H - 2007-01-19 16:10:30 Fantastisk. Har også prøvet med pinjekerner istedet for valnødder..... Super... Anette - 2007-01-06 12:26:02 super opskrift - jeg fik 10 kokkehuer for denne ret nytåsaften 2006 Susanne - 2007-01-01 09:06:33 Lækker nytårsmenu. Det er længe siden jeg har fået SÅ mange roser. Meget , meget lækker og sikke en sovs. Marie-Louise - 2006-12-31 15:11:52 Vi prøvede den nytårsaften 2005 - og den bliver gentaget i år ;) Lone - 2006-12-30 23:35:39 Har nogen prøvet at putte fyldet fra "Indbagt oksemørbrad med champignon sauce" i? Morten - 2006-12-29 20:20:54 Fantastisk smag og super hurtig, ikke mindst sovsen erik - 2006-12-29 20:15:27 den ser rigtig lækker ud hanne - 2006-12-29 19:13:44 denne ret skal prøves nytår 2006, det lyder simpelhen så lækkert hanne - 2006-12-29 19:12:25 denne ret skal prøves nytår 2006, det lyder simpelhen så lækkert Karin - 2006-12-28 19:00:53 Det lyder let og enkelt....vi prøver den også nytårsaften 2006! Marianne - 2006-12-28 13:31:28 Med alle disse positive kommentarer prøver vi den nytårsaften 2006 - Godt Nytår til alle Mette - 2005-01-01 01:01:01 Super opskift Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne