Græske rejer

Græske rejer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : Rejer - Diverse rejer

HøjtidPinse

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :      Red :
Græske rejer, billede 4 Græske rejer, billede 1 Græske rejer, billede 2 Græske rejer, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 ds. Hakkede tomater, 400g 1 dåse vejer normalt 400 g.
0.5 tsk. Oregano, tørret
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
   
250 gram Rejer uden skal, kogte
100 gram Feta. 50+
   
  Pynt
Oregano, frisk
   
Opskrift:
Tomaterne kommes i gryden. Løgene hakkes og tilsættes sammen med oregano, salt og peber. Læg låg på gryden og lad det småkoge 10-15 min.

Tilsæt det finhakkede eller pressede hvidløg. Fordel blandingen i små portionsskåle eller en tærteform. Rejerne fordeles over. Fetaosten brækkes i små stykker, oven på rejerne.

Bages ved 200 grader C. alm. ovn ca. 15 min. Drysses med persille ved serveringen.





karakterer:
Opskriften er vist 144533 gange,
og udskrevet 4601 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (55 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 2745 (653 kcal)
KJ pr. Pers. 686 (163 kcal)
Vægt ialt 908 gram
Vægt pr. Pers. 227 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 302 KJ (71 kcal)
Protein 7.4 gram
Fedt 3.3 gram
Kulhydrat 3.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-11-20 13:52:02
Jeg svitsede jeg løg, oregano og hvidløg og hældte tomaterne ud over. Så masser af friskkværnet peber og lidt salt.. meget bedre... det bliver for fersk når det hele "bare" er kogt...

  -   2010-03-20 00:55:00
Hejsa syntes det her så mega lækkert ud, men kunne se et par faldgrupper. I bund og grund er det her jo en tomat sovs med feta og kryder urter. Tricket i min erfarring er lidt sukker i tomat sovsen. Skulle jeg lave den igen ville jeg behandle rejerne først, nok stege dem i noget.