Kylling med appelsin og abrikoser, Marokkansk
Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Hvis der bruges tørrede kikærter, skal de lægges i blød i vand dagen før, retten skal laves, og derefter koges møre, ca. en halv time. Lad de kogte kikærter dryppe af.
Løget pilles og skæres ud i tynde både. Hvidløget hakkes. Chilien befries for kerner og snittes fint. Kyllingen skæres ud i 8 stykker. Kyllingestykkerne sauteres i en tykbundet stegegryde i olivenolie, til de er gyldne. Varmen dæmpes. Mål de tørrede krydderier op og kom dem i gryden sammen med hvidløg og chili. Lad det hele sautere under omrøring et par minutter, men pas på krydderierne ikke branker. Tilsæt løgbådene og lad dem sautere med. Skær skrællen fra appelsinen med en lille skarp kniv eller riv dem fint. Kom appelsinskallen ved og pres saften af appelsinen og tilsæt den. Tilsæt også hønsebouillon og salt. Læg låg på gryden og lad retten simre 35-40 min - sørg for, at kyllingestykkerne er møre. Tilsæt kikærter og abrikoser og lad dem koge med 5 min. Fjern evt. appelsinskallen. Smag til med salt. Retten kan jævnes med maizena, hvis det ønskes. |
|
Opskriften er vist 23342 gange,
og udskrevet 349 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (8 stemmer) |
|
Kommentarer Nicolaj - 2013-03-18 16:55:22 Kom lige med opskriften på den salat der er på billedet gerdhave - 2007-09-07 11:25:39 opskriften er fra augustenborgs |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne