Kylling i spidskålspakker
Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Løsen forsigtigt de største blade fra spidskålen.
Damp spidskålsbladene i kogende vand tilsat salt ca. 3 min. Tag bladene op, og skær det groveste af midterribben af (det 5 blad skæres ud og bruges til at dække hullerne fra ribben). Rens champignons og løg og hak dem fint og svits dem i smør. Tilsæt hvidvin og kog det sammen under omrøring til væsken er fordampet. Smag til med citronsaft, salt og peber. Fordel champignonmassen på kålbladene. Læg en kyllingefilet over. Pak bladene omkring fyldet og kom bacon omkring. Læg pakkerne i et ovnfast fad. kog panden af med 2-3 dl. vand og hæld det i fadet. Stil fadet midt i ovnen ca. 25 minutter ved 200 grader C varmluft. Ovnbagt spidskål: Spidskålen deles i kvarte på langs, blancheres i kogende vand. Evt. af 2 gange. Kålen tages op og dryppes af i et dørslag. Stokken skæres ud og spidskålen lægges i en stor bradepande. Saften af 1 citron samt 3 spsk. Olivenolie fordeles over kålen, krydres med salt og peber. Sættes i ovnen 10-15 minutter ved 200 grader C varmluft. Sauce: Si bouillonen fra bradepanden op i en gryde, tilsæt evt. ekstra vand så er i alt er ca. 3 dl. væske. Tilsæt gurkemeje og pisk smørret i. Smag til med citronsaft, salt og peber. Serveres med nye kartofler og masser af friske blandede krydderurter. |
|
Opskriften er vist 64862 gange,
og udskrevet 5177 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3 (13 stemmer) |
|
Kommentarer Gitte Borch - 2019-05-21 15:08:55 Enkel og meget velsmagende. Husk alle spidskålsbladene op samtidig og ikke ligge for længe i vandet således det undgås, bladene bliver møre og går i stykker. Pia - 2008-01-05 17:46:32 Smager RIGTIGT godt - og super sauce!! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne