Kylling gumbo med røget pølse

Kylling gumbo med røget pølse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kogt/stegt kylling

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Opbagning - "The Roux":
1 dl.olie
100 g.hvedemel
 
 Gumbo:
0.5 kylling stegt eller endnu bedre kogt
300 g.røget kogepølse (Andouille) i skiver á 1 cm tykkelse
300 g.fersk røget skinke (Tasso)
1.5 l.kyllinge- og hønsebouillon
1 stort zittauerløg
1 grøn peberfrugt
1 stilkbladselleri
1 bdt.hakket persille
1 spsk.finthakket hvidløg
1 tsk.hvid peber
2 kvistetimian
4 laurbærblade
1 tsk.cayennepeber
1 tsk.oregano
1 spsk.filé Gumbo (sassafrasblade)
 Salt
 peber
 chilisauce
 
 Tilbehør:
 Kogt ris
 Evt.majsbrød
 
Opskrift:
Hak peberfrugt, løg, persille og bladselleristilk halvfint og kom grøntsagerne i en skål. Kom dem med *) mærkede krydderier i en anden skål. Stil begge dele parat.

Varm olien op i en kraftig gryde til den begynder at ryge. Tilføj melet lidt efter lidt, mens du arbejder blandingen igennem med piskeriset. Fortsæt processen 3-5 minutter indtil opbagningen "The Roux" antager en farve midt imellem rødbrun og sort.

Blandingen er meget varm, og skal ikke stænke op på hænder eller arme. Tag gryden af varmen, tag halvdelen af opbagningen fra.

Stil gryden tilbage på blusset. Kom halvdelen af grøntsagerne i opbagningen og rør eller pisk 1 minuts tid. Kom resten af grøntsagerne i, og rør et par minutter mere. Kom krydderierne i og rør endnu et par minutter. Tag gryden fra varmen. Varm kyllingebouillon op i en stor gryde, gerne af jern. Pisk 1 ltr. bouillonen i "The Roux", lidt efter lidt. Sørg for at den blandingen hver gang piskes helt jævn inden der tilføres mere bouillon - fuldstændigt som når du laver opbagt sauce.

Skær skinken i tern a 1x1 cm. Skær pølsen i 1 cm tykke skiver. Skær kyllingen ud i passende stykker. Kom den røgede skinke i saucen/suppen og kog 5 minutter. Kom pølsen og kyllingestykkerne i, bring igen retten i kog og lad den så simre yderligere 5 minutter. Rør undervejs. Skru ned for varmen. Skum overflødigt fedt af. Justér konsistensen med bouillon eller med Roux. Smag til med chilisauce, salt og peber, rør forsigtigt filé gumbo i, og server straks med ris og evt. majsbrød.





karakterer:
Opskriften er vist 20168 gange,
og udskrevet 423 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-06-18 18:40:49
EN fantasktisk ret fra sydstaterne (U.S.A:) der er måske også lidt spise med prise over det. kan kun anbefales at nyde den til lidt jazz fra new orlearns