Kylling med karameliseret æble

Kylling med karameliseret æble, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
4 store stykker kyllingebryst med skind
50 g.usaltet smør
1.5 dl.piskefløde
3 store faste æbler ca. ½ kg
2 spsk.rapsolie
500 g.pillede skalotteløg
3 spsk.calvados
 
Opskrift:
Steg kyllingeen i halvdelen af smøret med skindsiden nedad ved høj varme i 3 min., til de er gyldent brune. Vend, og steg 3 min. på den anden side. Tilsæt halvdelen af fløden og småkog kyllingen i 20 min., til de er gennemstegte. Udkern æblerne og skær dem i både, men lad skrællen sidde på. Steg skalotterne i olie i 10 min. ved middel varme på i en gryde. Tilsæt det resterende smør og æbler, og steg æblerne i 5 min., til de er gyldne. Kom resten af fløden, calvados og halvdelen af æbleblandingen i gryden til kyllingerne, og giv det et hastigt opkog. Anret og drys med resten af æbleblandingen. Servér med med en puré af selleri og kartoffel.





karakterer:
Opskriften er vist 7549 gange,
og udskrevet 109 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-06-08 20:41:57
det har intet med karamelisering at gøre, men gør sådan her: smeldt sukker langsomt på panden/gryden, og vend eks. forkogte løg/rødløg som tørres i køkkenrulle i karameliseringen, og øs hele tiden det smeltede sukker over, indtil de er blevet varme igen. Hele løg/rødløg kan forkoges ca. 10-12 min. dagen før.