Tournedos med nye grøntsager i grape og chili
Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad øvrigt Oprindelsesland : Danmark Kilde : Kødbranchens Fællesråd Indsendt : |
|
|
Rens grøntsagerne, de største kan deles i lidt mindre stykker.
Sæt en gryde over med 2 dl. vand og ½ spsk salt og bring det i kog.
Kog først majroer og gulerødderne ca. 5 min under låg.
Tilsæt så forårsløgene og lad dem koge med i 3 min.
Tag grøntsagerne op med en hulske og hold dem varme ved at tildække dem.
Gem kogevandet.
Grape/chili-sauce: Halver grapefrugterne og pres saften, (der skal bruges 2 dl.) ned i en skål. Kom sukker i en tykbundet gryde og lad det smelte til karamel. Hak de tørrede chilier fint og kom dem i karamel-massen. Tilsæt så grapesaften (gem lige 3 spsk. saft til om lidt) og kogevandet fra grøntsagerne. Rør maizena ud i de 3 spsk. grapesaft og rør det i saucen under piskning. Lad saucen koge i 3 min. Tilsæt så en klat koldt smør og smag saucen til. Kom de kogte grøntsager i saucen og rør forsigtigt rundt. Stegning af tournedos: Smelt fedtstoffet (smør+olie) på en stegepande. Brun tournedos’erne på begge sider, skru ned for varmen og steg dem 4-7 min. på hver side afhængig af, hvor tykke de er og hvor meget de ønskes stegt. Fedtstoffet kasseres og tournedos’erne hviler i 5 min, før de serveres med de nye grøntsager i grape{chili-saucen. Giv flute til. |
|
Opskriften er vist 7688 gange,
og udskrevet 200 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne