Tournedos med nye grøntsager i grape og chili

Tournedos med nye grøntsager i grape og chili, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad øvrigt

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :     

Ingredienser:
4 tournedos’er på 3-4 cm tykkelse
1 spsk.smør
1 spsk.olie
 salt
 peber
 
8 forårsløg
8 gulerødder
500 g.majroer
 
 Sauce:
2 grapefrugter
2 spsk.sukker
1-2 tørrede chilier
1.5 spsk.maizena
20 g.smør
 
1 flute
 
Opskrift:
Rens grøntsagerne, de største kan deles i lidt mindre stykker. Sæt en gryde over med 2 dl. vand og ½ spsk salt og bring det i kog. Kog først majroer og gulerødderne ca. 5 min under låg. Tilsæt så forårsløgene og lad dem koge med i 3 min. Tag grøntsagerne op med en hulske og hold dem varme ved at tildække dem. Gem kogevandet.

Grape/chili-sauce:
Halver grapefrugterne og pres saften, (der skal bruges 2 dl.) ned i en skål. Kom sukker i en tykbundet gryde og lad det smelte til karamel. Hak de tørrede chilier fint og kom dem i karamel-massen.

Tilsæt så grapesaften (gem lige 3 spsk. saft til om lidt) og kogevandet fra grøntsagerne. Rør maizena ud i de 3 spsk. grapesaft og rør det i saucen under piskning. Lad saucen koge i 3 min. Tilsæt så en klat koldt smør og smag saucen til.

Kom de kogte grøntsager i saucen og rør forsigtigt rundt.

Stegning af tournedos:
Smelt fedtstoffet (smør+olie) på en stegepande. Brun tournedos’erne på begge sider, skru ned for varmen og steg dem 4-7 min. på hver side afhængig af, hvor tykke de er og hvor meget de ønskes stegt.

Fedtstoffet kasseres og tournedos’erne hviler i 5 min, før de serveres med de nye grøntsager i grape{chili-saucen. Giv flute til.





karakterer:
Opskriften er vist 7688 gange,
og udskrevet 200 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu