Kogt oksebryst med sur-sød sovs

Kogt oksebryst med sur-sød sovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Oksekød - Oksebryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kogt oksebryst med sur-sød sovs, billede 4 Kogt oksebryst med sur-sød sovs, billede 1 Kogt oksebryst med sur-sød sovs, billede 2 Kogt oksebryst med sur-sød sovs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.oksebryst
15 dl.vand
 
4 porre
 salt
10 Peberkorn, sorte
8 gulerødder
400 g.kartofler
 
 Sur-sød sovs:
1 dl.fedt fra suppen
75 g.hvedemel
0.5 dl.eddike
1 dl.sukker
 
Opskrift:
Bring vandet i kog og kom kødet i. Inden det begynder at koge igen, skal det lige skummes for det grums (æggehvidestoffer), som samler sig på toppen.

Skær toppen af porrerne og skyl dem grundigt. Kom dem i gryden til kødet sammen med salt og peberkorn. Lad kødet koge sagte i 1 1/2 time.

Skræl gulerødder og kartofler og kom dem i gryden sammen med de rengjorte porrer og lad dem koge med de sidste 30 min.

Sur-sød sovs:
Skum fedtet fra suppen og bag det sammen med melet i en gryde. Kom eddike og sukker i. Lad det bage sammen under omrøring, inden det spædes med suppen lidt efter lidt, indtil sovsen har en passende konsistens. Smag til.

Server kødet i skiver sammen med grøntsager og sovs.





karakterer:
Opskriften er vist 168406 gange,
og udskrevet 4555 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (31 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-10-29 19:40:10
Alt dette ved jeg , men sovsen som prikken ,en opskrift på denne .

  -   2016-01-26 19:23:38
Utrolig dejlig ret som er nem at lave. Da jeg lavede retten kom jeg en grøntsagsbouillon i og et løg kogte sammen med grøntsagerne.

  -   2012-08-22 06:38:06
Skøn sovs, præcis som jeg husker den som barn. Og kødet smager bare godt til