Kogt oksebryst med sur-sød sovs
Hovedingrediens : Oksekød - Oksebryst Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bring vandet i kog og kom kødet i. Inden det begynder at koge igen, skal det lige skummes for det grums (æggehvidestoffer), som samler sig på toppen.
Skær toppen af porrerne og skyl dem grundigt. Kom dem i gryden til kødet sammen med salt og peberkorn. Lad kødet koge sagte i 1 1/2 time. Skræl gulerødder og kartofler og kom dem i gryden sammen med de rengjorte porrer og lad dem koge med de sidste 30 min. Sur-sød sovs: Skum fedtet fra suppen og bag det sammen med melet i en gryde. Kom eddike og sukker i. Lad det bage sammen under omrøring, inden det spædes med suppen lidt efter lidt, indtil sovsen har en passende konsistens. Smag til. Server kødet i skiver sammen med grøntsager og sovs. |
|
Opskriften er vist 168406 gange,
og udskrevet 4555 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (31 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2016-10-29 19:40:10 Alt dette ved jeg , men sovsen som prikken ,en opskrift på denne . Annette - 2016-01-26 19:23:38 Utrolig dejlig ret som er nem at lave. Da jeg lavede retten kom jeg en grøntsagsbouillon i og et løg kogte sammen med grøntsagerne. Jane - 2012-08-22 06:38:06 Skøn sovs, præcis som jeg husker den som barn. Og kødet smager bare godt til |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne