|
1500 |
gram |
Kyllingeoverlår med rygben1500 gram Kyllingeoverlår med rygben 1 kyllingeoverlår vejer gennemsnitligt 225 gram, heraf er ca. 25% ben.
|
0.5 |
tsk. |
Salt, groft0.5 tsk. Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
|
|
|
|
|
Tomatris:
|
1 |
|
Rød chilipeber1 Rød chilipeber
|
25 |
gram |
Smør25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
400 |
gram |
Løg, pillet vægt400 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
|
4 |
dl. |
Ris4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.
80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
|
1 |
ds. |
Hakkede tomater, 400g1 ds. Hakkede tomater, 400g 1 dåse vejer normalt 400 g.
|
5 |
dl. |
Grøntsagsbouillon5 dl. Grøntsagsbouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
2 |
spsk. |
Paprika2 spsk. Paprika
|
1.5 |
spsk. |
Sød chilisauce1.5 spsk. Sød chilisauce
|
1 |
tsk. |
Salt, groft1 tsk. Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
|
|
|
|
|
Grønsager:
|
200 |
gram |
Bladselleri200 gram Bladselleri En hel bladselleri vejer ca. 600 gram renset vægt, og en enkelt stilk vejer ca 80 gram.
|
2 |
|
Rød peberfrugt2 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
|
1 |
tsk. |
Salt, groft1 tsk. Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
|
| |
Læg kyllingelårene i et smurt ildfast fad og steg dem i ovnen i 50 min ved 200 grader C. alm. ovn.
Flæk chilierne på langs og fjern kernerne under rindende vand. Hak dem.
Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme og svits hakkede løg og ris et øjeblik. Tilsæt resten af ingredienserne. Lad risen koge ved svag varme under låg i 12 min. Tag gryden fra varmen og lad risen trække i 12 min.
Hæld stegeskyen fra kyllingen over i en gryde og svits bladselleri i 3 cm. stykker og peberfrugter i store tern i 4-5 min. Tilsæt salt.
Fordel risene i et stort dybt fad og anret herpå kyllingelår og grønsager.
Stil det i ovnen i 5 min og server det derefter.
|