Stegte kyllingelår med tomatris

Stegte kyllingelår med tomatris, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingeoverlår

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Stegte kyllingelår med tomatris, billede 4 Stegte kyllingelår med tomatris, billede 1 Stegte kyllingelår med tomatris, billede 2 Stegte kyllingelår med tomatris, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Kyllingeoverlår med rygben 1 kyllingeoverlår vejer gennemsnitligt 225 gram, heraf er ca. 25% ben.
0.5 tsk. Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Tomatris:
1 Rød chilipeber
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
400 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 ds. Hakkede tomater, 400g 1 dåse vejer normalt 400 g.
5 dl. Grøntsagsbouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Paprika
1.5 spsk. Sød chilisauce
1 tsk. Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Grønsager:
200 gram Bladselleri En hel bladselleri vejer ca. 600 gram renset vægt, og en enkelt stilk vejer ca 80 gram.
2 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 tsk. Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Læg kyllingelårene i et smurt ildfast fad og steg dem i ovnen i 50 min ved 200 grader C. alm. ovn.

Flæk chilierne på langs og fjern kernerne under rindende vand. Hak dem.

Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme og svits hakkede løg og ris et øjeblik. Tilsæt resten af ingredienserne. Lad risen koge ved svag varme under låg i 12 min. Tag gryden fra varmen og lad risen trække i 12 min.

Hæld stegeskyen fra kyllingen over i en gryde og svits bladselleri i 3 cm. stykker og peberfrugter i store tern i 4-5 min. Tilsæt salt.

Fordel risene i et stort dybt fad og anret herpå kyllingelår og grønsager. Stil det i ovnen i 5 min og server det derefter.





karakterer:
Opskriften er vist 91249 gange,
og udskrevet 1761 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14674 (3493 kcal)
KJ pr. Pers. 3668 (873 kcal)
Vægt ialt 3605 gram
Vægt pr. Pers. 901 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 407 KJ (96 kcal)
Protein 7.1 gram
Fedt 3.6 gram
Kulhydrat 9.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-03-04 15:28:38
Super opskrift! Jeg elsker alt med kylling, og tomater er bare min favorit grønsag:-)