Struds med æble, appelsin og nødder

Struds med æble, appelsin og nødder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Struds - Strudsesteg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
800 g.strudsesteg
 salt
 peber
2 stk.olie
1 dl.friskpresset appelsinsaft
1 dl.bouillon
3 dl.te, helst lavet af kraftig te
3 spsk.portvin eller madeira
40 g.hasselnøddekerner
1 dlmælk
1 grønt æble i tynde skiver ca. 225 g
2  appelsiner i fileter (både uden hinder)
1 spsk.majsstivelse, udrørt med 2 spsk. koldt vand
2 spsk.hakket persille
 
800 g.aspargeskartofler
 
Opskrift:
Dup strudsestegen tør med køkkenrulle.
Gnid den med salt og peber.
Opvarm olien i en stegegryde og brun stegen på alle sider.
Tilsæt appelsinsaft, bouillon, te og evt. portvin og kog under låg ca. 30-35 min., til stegen er svagt rosa.
Vend af og til stegen. Et stegetermometer skal vise en centrumstemperatur på 57 grader.

Tag stegen op, pak den ind i alufolie og lad den hvile, mens retten gøres færdig.

Kog hasselnøddekernerne 5 min. i mælk. Kassér mælken og skyl nødderne i varme vand.

Si og skum skyen og kog den jævn med majsjævningen.
Kom hasselnødder, æble og appelsiner i skyen og kog det et par min.
Smag til med salt og peber.

Skær stegen i tynde skiver og anret dem på et fad med lidt æbler, nødder og appelsiner på.
Læg bønnerne ved og drys med lidt persille. Kom saucen i en sauceskål og drys den med persille





karakterer:
Opskriften er vist 6055 gange,
og udskrevet 157 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-05-10 16:06:50
pynt med bananmos og rosiner, det giver en helt unik smag!