Sodavandsboller

Sodavandsboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 11 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Karina

Indsendt :      Red :
Sodavandsboller, billede 4 Sodavandsboller, billede 1 Sodavandsboller, billede 2 Sodavandsboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
100 g.smør
25 cl.citronvand
1 tsk.sukker
1 tsk.salt
50 g.gær
500 g.hvedemel
 
 Pensling:
1 æg
 tesukker til top
 
Opskrift:
Smelt smørret i en gryde, hæld citronvanden/citronbrus i når margarinen er lunken, heri kommes 1 tsk. sukker og salt, gæren smuldres i og røres helt ud. Til sidst kommes melet i og æltes godt sammen. Hæves i ½ time i gryden med et klæde over.

Rulles ud til boller og hæver igen i ½ time.

Pensles med æg og drysses med sukker. Stilles i en 225 grader C. alm. ovn forvarmet ovn i 10-15 minutter på midterste rille. Spises lune.

Tips:

Bollerne kan også laves med en danskvand og man kan bruge nutana margarine og bollerne er helt uden mælk derfor kan disse spises af folk der ikke tåler mælke produkter.





karakterer:
Opskriften er vist 16686 gange,
og udskrevet 244 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (14 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-12-25 13:45:11
Denne opskrift behøver ikke hævning. Jeg laver den dog uden salt og sukker, og man kan bruge alle salgs sodavand. Når dejen er æltet sammen, kan den sættes direkte på plade og i ovnen. Hurtigt og nemt - og man kan ikke smage forskel på disse og "gammeldags" boller.