Sodavandsboller
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Oprindelsesland : Danmark Indsendt af : Karina Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smelt smørret i en gryde, hæld citronvanden/citronbrus i når margarinen er lunken, heri kommes 1 tsk. sukker og salt, gæren smuldres i og røres helt ud.
Til sidst kommes melet i og æltes godt sammen.
Hæves i ½ time i gryden med et klæde over.
Rulles ud til boller og hæver igen i ½ time. Pensles med æg og drysses med sukker. Stilles i en 225 grader C. alm. ovn forvarmet ovn i 10-15 minutter på midterste rille. Spises lune. Tips: Bollerne kan også laves med en danskvand og man kan bruge nutana margarine og bollerne er helt uden mælk derfor kan disse spises af folk der ikke tåler mælke produkter. |
|
Opskriften er vist 16685 gange,
og udskrevet 244 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (14 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2009-12-25 13:45:11 Denne opskrift behøver ikke hævning. Jeg laver den dog uden salt og sukker, og man kan bruge alle salgs sodavand. Når dejen er æltet sammen, kan den sættes direkte på plade og i ovnen. Hurtigt og nemt - og man kan ikke smage forskel på disse og "gammeldags" boller. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne