Pita burek (Snegle med hakket oksekød)
Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød Oprindelsesland : Bosnien Hercegovina Indsendt : |
|
|
Bland mel godt sammen med salt, olie og vand. Æltes godt.
Dejen rulles med kagerulle i runde cirkler (som pizza) og smøres med olie på for og bagside.
Dejen skal hvile ca. 15 min.
Læg en dug (du ikke er for øm over) på bordet.
Når dejen har hvilet, hiver man den forsigtigt ud over bordet, så den fylder det hele. Del dejen i to på langs. Læg fyldet langs den yderste kant i en lang stribe i bordets længde. Løft dugen og fold den yderste del af dejen hen over kødet. Rul til en lang pølse. Skær pølsen i to dele og sno sammen til en snegl. Sæt sneglene på bagepapir på en plade. Bages 30 min. i ovnen på 200 gr. Bland lidt kogt vand med smør og hæld et par spiseskefulde over sneglene. Sæt dem tilbage i ovnen 3-4 min. |
|
Opskriften er vist 47740 gange,
og udskrevet 545 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (77 stemmer) |
|
Kommentarer socratesknowthyself - 2014-03-20 14:45:06 3 teske olie er tilstrækkeligt. Tima - 2013-11-23 16:04:39 Ingen vegeta og hvidløg ,ingen olie i fylde!! anonym - 2013-01-31 19:16:36 mmmmmega god anonym - 2012-06-08 16:41:17 Jeg tænker at der nok ikke skal bruges gær i dejen, i og med at ideen er at den skal være meget meget tynd, Tænk filodej tynd agtig, så vidt jeg kan forstå og se af billeder af burek, nogle laver den som en snegl, men har også set den iform af en slags tærte med bund og låg.... anonym - 2012-05-16 18:46:54 Ingen vegeta og hvidløg i burek fra Bosnien og Hercegovina. Sandrica - 2012-05-16 15:46:23 TAK... Har virkelig prøvet at finde en opskrift som smager lige som min gamle baba ville have lavet den... Omg... :-) Expert på pita - 2012-04-14 17:58:02 Vegeta er et krydderi ja. Man kan købe det flere steder. Kig i din lokale butik. sdbg - 2011-08-25 20:00:29 For at gør det klart for alle .... PITA ER ET BOSNISK RET!!! Men mange balkanske lande tilbereder den også! De lande som har "importeret" retten eksperimenterer meget! Kødet skal ikke steges inden og det skal de andrer ingredienser heller ikke!! Hvis i meget gerne vil prøve og lave det her så ville det være en fordel og kende en bosnier. Det bedste vil være og se selv hvordan det skal laves. Det lyder svært men den tilberedes meget nemt!! :) Og personen som har lagt opskriften ind gør det helt forkert!! 1 kg mel er alt alt for meget for kun 500 gr kød! Dejen skal være så tynd som muligt!! Håber i finder en som virkelig kan vise jer den RIGTIG måde og lave den på!! shm - 2011-07-28 16:43:28 jeg har spist den, smager rigtg godt men bruge man ikke gær?!!!! Sejla N. - 2011-04-20 09:37:38 Mel, salt, olie og vand røres sammen og æltes derefter til en dej. (den er best hvis den bliver lavet nogen timer inden og lagt i køleskabet) rul derefter dejen så tynd som mulig med en kagerulle og smør en lille smule olie på begge overflader så den er nem at ha og gøre med, når dette er gjord så tag lidt olie på hænderne og sæt håndfladerne under selve dejen og ligeså stille begynd at trække dejen ud med fingerspidserne til den bliver så tynd at den bliver halv gennemsigtig (dette kan tag tid første gang,men øvelse gør mester) Del dejen i to på langs. Læg fyldet langs den yderste kant i en lang stribe i bordets længde. Løft dugen og fold den yderste del af dejen hen over kødet. Rul til en lang pølse. Skær pølsen i to dele og sno sammen til en snegl. Sæt sneglene på bagepapir på en plade. Bages 30 min. i ovnen på 200 gr. Bland lidt kogt vand med smør og hæld et par spiseskefulde over sneglene. Sæt dem tilbage i ovnen 3-4 min. kbh - 2011-01-08 15:39:31 Det er absolut ikke bosnisk ret, den smager sååå godt. Magnus - 2010-12-22 16:26:46 Det smager så godt anonym - 2010-11-28 23:12:53 niks burek er fra bosnien!! ikke andre lande. anonym - 2010-05-27 14:31:55 Her er et godt råd : Pita kan også laves med kartofler, ost, spinat. Og som dessert : Med æbler inde i.. Der skal dog ændres lidt på dejen. Munira - 2010-05-26 12:48:26 Jeg plejer at stege kødet sammen med løg. Det sværeste her er nok at lave dejen så blød at den kan rulles helt ud, uden at gå i stykker, og det er ikke helt lykkes mig uden huller endnu:p MEN det Burek smager så godt mm især med salat lavet af tomater og forårsløg og lidt agurk:D -Dejen skal være så lang at du kan rulle 2-3 snegle af den lidt over en halv meter måske:P Inge V. - 2010-05-09 18:16:25 Lyder spændende. Jeg forstår ikke helt, hvad dugen gør godt for. Hvor "lang" skal man strække dejen? Der står, så den fylder det hele (bordet?). Mit køkkenbord er 3 meter langt..og så langt kan dejen vist ikke strækkes. Rasim - 2010-02-24 19:37:57 Omg Mennesker i ved jo intet om det her vel? og faktisk putter man kødet råt i også løg osv og ruller det til en snegl.. og putter det i ovnen færdig Alen - 2009-12-20 20:28:49 Det er en rigtig god ret ;) Kommer fra det sydlige Makedonien og spiser det hver dag der nede. Kødet skal steges først. ukendt - 2009-10-11 10:57:27 skal kødes steges først eller skal det bare råt i?:( Dalgaard - 2009-10-06 09:51:33 Kender retten og er vild med den...men kan den laves i forvejen og evt. fryses ned?? anonym - 2009-07-22 02:04:41 Vegeta kan også købes i Kvickly. Det samme kan Ajvar, hvis man har brug for det. irena - 2009-05-16 12:06:57 Vegeta kan købes i Super best. anonym - 2009-04-13 13:25:14 Caysiie: Det kan du købe i de forskellige grønthandler.. Jeg køber det selv i de tyrkiske grønthandler.. Caysiie - 2009-04-06 18:27:59 er vegeta et krydderi ? hvor kan jeg købe det ? emina - 2008-11-07 23:48:17 elsker det spiser det være dag hehe kommer selv fra bosnien<3333 Adams mor - 2008-11-04 14:53:21 lidt olie!! altså hvor meget Indira - 2008-05-14 17:24:59 Jeg elsker det, især fordi det en bosnisk ret:) Jen - 2007-09-22 08:34:34 Det kunne være fedt med et billed. shadyah - 2007-05-11 19:24:17 jeg forstår ikke rigtigt opskriften. kan du skrive det lidt bedre.. vil meget gerne lave den. anonym - 2005-01-01 01:01:01 smager rigtig godt varme med lidt creme fraiche til. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne