Bosanske cufte (Bosniske kødboller)

Bosanske cufte (Bosniske kødboller), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Diverse lammekød

Oprindelsesland : Bosnien Hercegovina

Bosnien HercegovinaIndsendt :      Red :

Ingredienser:
750 g.hakket fåre- eller oksekød
5 dl.yoghurt eller tykmælk
5 æg
100 g.hvedemel
50 g.fedt
50 g.smør eller margarine
5 g.kommen
 salt
 evt.paprika
 evt.purløg
 
Opskrift:
Kødet, melet og 1 æg blandes og tilsættes herunder salt efter smag og formes til små kugler. En bradepande smøres ind i fedt og strøs med mel, og bollerne lægges på. Steges i tre kvarter i ovnen ved svag varme. De resterende 4 æg røres ud med yoghurt eller tykmælk og kommen og hældes over kødbollerne, og stegningen fortsætter endnu et kvarter. Kødbollerne serveres varme fra panden, men de smager også udmærket kolde.

Tips:

Ordet cufte er af arabisk oprindelse og betyder ”hakket” ”ituskåret”, og man benytter da også hakket kød til denne ret. Cufte tilberedes på forskellige måder i de forskellige egne af Jugoslavien, men denne opskrift er fra Bosnien-Hercegovina. I øvrigt stammer retten fra orienten og indgår i de andre Balkanlandes køkken. Den tilberedes med forskellige ingredienser i Tyrkiet, de arabiske lande og i Iran, det sidste sted med bla. Gurkemeje, safran, korender, valnød og krydderiet sumak, som ikke kan fås i Danmark.





karakterer:
Opskriften er vist 20029 gange,
og udskrevet 360 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-08-18 20:01:12
Hvor varm skal ovnen være og skal purløg og paprika i kødet eller oven på yoghurt´en

  -   2009-06-22 17:32:24
Sumak kan godt fås i Danmark - f.eks. i de forskellige bazarer.

  -   2008-08-19 12:56:27
Man kan sagtens få sumak i Danmark