Bosanski Lonac (Bosnisk gryde)
Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød Oprindelsesland : Bosnien Hercegovina Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Talgen skæres i små tern som smeltes på panden. Kødet skæres i terninger og brunes i den smeltede oksetalg.
Gulerødder og løg skæres i tynde skiver, bønner i 5 cm stykker kartoflerne i terninger (dog ikke hvis kartoflerne er små). Så tager man gryden og lægger skiftevis et lag kød og et lag grøntsager i, hvorefter gryden fyldes op med vand og vin, og der tilsættes salt og peber. Bruger man mange grøntsager, må man også bruge tilsvarende mere vand og vin. Gryden bindes til med pergamentpapir og stilles i ovnen i 3-4 timer ved 175 grader C. alm. ovn. Bosanski Lonac egner sig fortrinligt til at servere for middagsgæster. Den vækker altid lykke. Og man bliver mæt. Tips: Denne ret er blevet kaldt Bosniens nationalret. I Bosnien tilberedes den gerne i en stor lergryde, men en almindelig (stor) gryde kan benyttes. Den kan tilberedes på adskillige måder. Bedst er det, om kødet er en blanding af både okse- og lammekød, men det er ikke nødvendigt. Grøntsagerne kan f.eks. være gulerødder, pastinak, selleri, dild, kål, peberfrugter, tomater, bønner, ærter. Men i det hele taget gælder det, at man putter i hvad man har ved hånden. |
|
Opskriften er vist 33630 gange,
og udskrevet 308 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (17 stemmer) |
|
Kommentarer ada - 2012-02-07 14:05:27 Den her ret er overhoved ikke bosnisk eftersom at Bosnien er et muslimsk land, og dermed ikke spiser svinekød. Det med vin har jeg heller aldrig hørt om at man bruger i denne ret. AL - 2011-05-22 20:12:41 Bosnisk er ensbetydende med muslim. Denne ret er ikke med svinekød oprindeligt!!! anonym - 2011-03-09 20:37:03 Super super lækker!!!! Bestemt noget der vil blive serveret med smil og forventning om totalt smags oplevelse!! Marianne van Gool - 2009-10-07 14:47:35 Hvad mener du med "moderat temperatur", kan du angive ca. grader? Retten lyder nemlig meget lækker, så jeg vil ikke ødelægge den. anonym - 2009-09-22 10:47:12 'Bosnisk' er ikke ensbetydende med 'muslimsk'. Er vi nu ude i endnu en lam debat om bosniere vs. bosnjakker? rakijovic - 2009-09-20 15:09:17 Er man muslim, dropper man svinekødet -- er man ikke, kan man godt bruge svinekød. Er vi ude i den der efterhånden mærkelige diskussion om Bosanci vs. Bošnjaci? Nå, fred være med det. Pozdrav svima iz Bosne (i Hercegovine naravno), bez obzira kakvu vjeru praktikovate. :) semso - 2008-12-16 17:09:42 hello?? jeg er selv muslim ingen bosnier ligger svinekød i.. amila - 2008-05-14 12:25:02 jeg mindes ikke at denne ret indehoder svinekød. vi er selv muslimer i vores familie. men ellers en rigtig god ret. mh' :) anonym - 2008-04-22 15:28:45 Jeg har aldrig hørt om svinekød i denne ret. Kun lammekød og kalvekød...mmmm,det smager dejligt. Zinajda - 2005-01-01 01:01:01 Denne ret indeholder ingen svinekød i oprindelig version. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne