Kapma (Bosnisk lammekødsret)
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle stykker Oprindelsesland : Bosnien Hercegovina Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kødet skæres i så mange stykker, som der er personer, tilsættes salt, vendes i mel og steges i fedt.
Så lægges kødstykkerne på et fad, mens løgene svitses i det samme fedt, hvorpå kødet lægges tilbage, og det hele dampes i endnu et kvarter.
Så tager man et ildfast fad og putter kødstykkerne og løgene heri, fylder det med vand og tilsætter salt og peber. Fadet skal stå i ovnen, indtil halvdelen af væsken er kogt væk og kødet er blevet mørt. Til sidst røres æggene ud, tilsættes salt og hældes over, og retten skal stå yderligere et øjeblik i ovnen, inden den serveres fra det ildfaste fad. Yoghurt eller tykmælk serveres til. Man kan med fordel lave retten med porrer og/eller spinat. Tips: Denne Bosniske specialitet skal helst tilberedes af lammekød. Uden for Bosnien findes den også i andre egne med får, ofte uden æg, men sjældent uden yoghurt eller tykmælk. Den kan tillaves med bønneblade eller vinblade. |
|
Opskriften er vist 19066 gange,
og udskrevet 219 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (9 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2011-10-19 20:55:48 Vi hældte vand på så kød og løg var knapt dækket, lagde låg på og gav retten 2 timer ved 225 grader C. Herefter 4-5 min med æggene uden låg. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne