Kapma (Bosnisk lammekødsret)

Kapma (Bosnisk lammekødsret), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle stykker

Oprindelsesland : Bosnien Hercegovina

Bosnien HercegovinaIndsendt :     
Kapma (Bosnisk lammekødsret), billede 4 Kapma (Bosnisk lammekødsret), billede 1 Kapma (Bosnisk lammekødsret), billede 2 Kapma (Bosnisk lammekødsret), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 g.lammekød fra køllen (oksekød kan bruges)
200 g.fedt
750 g.løg
75 g.hvedemel
1 fedhvidløg
 salt
 
3 æg
 
 yoghurt eller tykmælk
 
 
Opskrift:
Kødet skæres i så mange stykker, som der er personer, tilsættes salt, vendes i mel og steges i fedt. Så lægges kødstykkerne på et fad, mens løgene svitses i det samme fedt, hvorpå kødet lægges tilbage, og det hele dampes i endnu et kvarter.

Så tager man et ildfast fad og putter kødstykkerne og løgene heri, fylder det med vand og tilsætter salt og peber. Fadet skal stå i ovnen, indtil halvdelen af væsken er kogt væk og kødet er blevet mørt.

Til sidst røres æggene ud, tilsættes salt og hældes over, og retten skal stå yderligere et øjeblik i ovnen, inden den serveres fra det ildfaste fad.

Yoghurt eller tykmælk serveres til.

Man kan med fordel lave retten med porrer og/eller spinat.

Tips:

Denne Bosniske specialitet skal helst tilberedes af lammekød. Uden for Bosnien findes den også i andre egne med får, ofte uden æg, men sjældent uden yoghurt eller tykmælk. Den kan tillaves med bønneblade eller vinblade.





karakterer:
Opskriften er vist 19066 gange,
og udskrevet 219 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-10-19 20:55:48
Vi hældte vand på så kød og løg var knapt dækket, lagde låg på og gav retten 2 timer ved 225 grader C. Herefter 4-5 min med æggene uden låg.