Kyllingelår med citron

Kyllingelår med citron, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingeoverlår

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Kyllingelår med citron, billede 4 Kyllingelår med citron, billede 1 Kyllingelår med citron, billede 2 Kyllingelår med citron, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.kyllingeoverlår
 
2 fedhvidløg
 salt
4 spsk.olivenolie
 
2 citroner
 rosmarin
 salvie
 timian
 salt
 peber
 
 
Opskrift:
Med en morter knuses hvidløgene sammen med en kvivspids salt, tilsæt olien lidt af gangen indtil hvidløget er blevet til en cremet tyk pasta.

Gnid kyllinge stykkerne ind i hvidløgscremen også ind under skindet og lad dem marinere køligt 2 timer eller natten over.

Fordel citron i 1 cm tykke skiver på et ildfast fad med en lille kvist rosmarin, timian og et blad salvie på hver skive. Læg kyllingestykkerne på hver sin citronskive.

Steg dem i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 45 - 60 minutter til de er gyldne og saften klar.

Serveres med friskbagt brød, som bruges til at "søppe" stegeskyen med.





karakterer:
Opskriften er vist 45854 gange,
og udskrevet 507 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-12-06 10:42:16
Server evt. med en frisk pasta og vend lidt stegesky i, eller evt. råstegte kartoffelbåde.